17. oktober 2010

0 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Hvordan skal vi kende forskel på løgn og latin, når det kommer til fødevarer?
(c) Nillerdk CC-BY-SA

Var du klar over, at der ikke er nogen som helst forskel på det hakkede oksekød, du køber i supermarkederne? Uanset om du køber billig-serien i Netto eller Fakta, eller om du køber de dyreste mærker i Føtex eller Irma? Som du sikkert har hørt i løbet af ugen, så har Danish Crown, som producerer det hakkede kød til danske supermarkeder, indrømmet, at det er fuldstændig det samme kød, der kommer i bakkerne, uanset hvordan de markedsføres.

Havde du allerede regnet den ud? Det burde du i hvert fald have gjort ifølge COOP. COOP’s (Superbrugsen, Kvickly m.v.) chef for kødindkøb, Esben Meier, udtalte nemlig følgende efter afsløringen: ”Selvom forbrugeren som udgangspunkt måske vil tro, at der er kvalitetsforskel på dyr og billig hakket kød, så tror jeg, at mange forbrugere sagtens kan gennemskue det. Man må ikke gøre dem dummere, end de er”.

Det var da ellers noget af et citat. I bund og grund siger han jo, at vi bør kunne regne ud, at der ikke er forskel på dyr og billig. Kvaliteten er den samme.

Jeg må indrømme, at jeg selv er lidt forvirret. For vi hører jo lige så ofte det samme synspunkt, bare med omvendt fortegn. Forbrugerne kan jo godt regne ud, at god kvalitet koster, og dermed kan de også sige sig selv, at når det er billigt, så er det jo ikke god kvalitet. Vi skal jo ikke gøre forbrugerne dummere, end de er.

Jeg synes roligt indkøbschefens kommentar kan kåres som ugens dummeste. Det er jo bare et forsøg på at bortforklare, at supermarkederne lyver for os. Når kødet er det samme, tjener den forskellige indpakning ikke andet formål end at forsøge at give os indtryk af, at det dyre er bedre. Alt andet giver simpelthen ingen mening. Og virksomhederne gør det, fordi de ved, de kan narre os. Det er næsten det værste.

Fødevaremyndighederne formår tydeligvis ikke at få virksomhederne til at optræde ærligt og redeligt, så vi må sætte vores lid til pressen, der gang på gang afslører det ene svindelnummer efter det andet så som kød der ompakkes med ny pakkedato, kyllinger der pumpes med vand, og så kødklister-historien bare for at nævne nogle af de seneste eksempler. Og nu kan vi så føje en mere til listen. Nu ved vi da, at vi bare skal købe det billigste hakkekød i supermarkedet.

Jeg håber ikke, at der efter denne uge stadig er forbrugere, der køber det dyre kød, for så bekræfter de jo blot endnu en gang butikkerne i hvor dumme vi forbrugere er.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg

Troede du friskhakket kød betød friskt kød så tro om igen
Farvel kødklister
Hvor lav en fødevarekvalitet kan vi være bekendt?
Kødklister – det ultimative knæfald for industrien