​​​​Berthold von Graatz

IFA Institut og Forskningsanstalt 

 

IFA Institut og Forskningsanstalt, Lykke Rigdom Kærlighed Sundhed, og institutleder Berthold von Graatz har du formentlig aldrig hørt om, før du lige pludselig modtager et brev, hvoraf det fremgår, at du er blevet associeret medlem af “tribunalet for fordeling af midler”,  som giver dig mulighed for at modtage en værdifuld amulet kaldet en “Tibus”. Du skal godt nok betale 370 kr. for den, men så er din lykke også gjort. I hvert fald hvis du skal tro på det, der står i brevet. Men det skal du ikke.

I temaet falske spåkoner og clairvoyante kan du læse, hvorfor du ikke skal lade dig narre af IFA Institut og Forskningsanstalt og andre falske sandsigere.

Men du undrer dig måske i første omgang over, hvorfor du lige pludselig modtager et brev fra et “IFA Institut”, som du aldrig har hørt om eller bestilt noget fra? Typisk er det fordi, du også modtager breve fra andre falske clairvoyante som f.eks. Marcos von Ring eller Marie France. De to har annonceret meget i danske medier og på nettet, og har du først reageret på en af deres annoncer, går der ikke længe, inden du også modtager breve fra IFA Institut. Det er formentlig det samme firma, der står bag dem alle tre.

Nedenfor finder du yderligere information om IFA Institut og Forskningsanstalt, bl.a. kopier af de breve, de løbende udsender.

 

1. brev – tribunalet for fordeling af midler og “Tibus”, den værdifulde amulet

Det første du hører til IFA Institut og Forskningsanstalt er formentlig en ekspresforsendelse afsenderen “ifa, institutlederens kontor, Berthold von Graatz, Institut og Forskningsanstalt, Lykke Rigdom Kærlighed Sundhed”.

Brevet handler om, at du angiveligt er blevet associeret medlem af “tribunalet for fordeling af midler”,  og hvis du blot betaler 370 kr., modtager du din værdifulde amulet kaldet en “Tibus”. Med den i hånden er din lykke gjort. Der er sågar vedlagt en verifikationsdokumentation underskrevet af selveste præsidenten for Tribunalet for fordeling af midler, Lexus Latina.

I brevet ligger der forskellige dokumenter, der skal se ud som om de er håndskrevne originaldokumenter, men de er så åbenbare kopier af fortrykte standardbreve, at det næsten virker for komisk. Ingen tvivl om, at der er tale om et plattenslagerforsøg på at lokke penge ud af forbrugere med hang til det overtroiske.

Se de meget personlige dokumenter her:

 

2. brev – bevillingsmeddelelse nr. 177 og Forbundet af kapitalkuratorier og hemmelige selskaber

Selv om du ikke reagerer på det første brev, modtager du formentlig et stykke tid senere en meget fortrolig og meget personlig meddelelse fra IFA Institut og Forskningsanstalt. Brevet indeholder “originale dokumenter” vedrørende Bevillings-meddelelse nr. 177. Det er tilsyneladende kun meget få mennesker, der modtager en sådan bevillingsmeddelelse, faktisk er du kun nr. 177, der modtager det siden 1946, og du er en af de kun 24 personer nogensinde, der samtidig modtager det væbevillingsmeddelelse-177rdifulde kuratoriekors i virkningsklasse 1.

Det er “Forbundet af kapitalkuratorier og hemmelige selskaber”, der har udstedt bevillingsmeddelelsen til dig, og tager du imod gaven, er der ingen grænser for, hvor megen lykke og rigdom, der vil komme til dig. Du kan oven i købet selv vælge, om det er lykke, kærlighed, penge, helbred, indre tilfredshed, uafhængighed, rejser eller andet efter eget valg, du ønsker bevilget. Papirerne er underskrevet af Felix von Ottrup zu Hohenstein, som har videresendt dem til Berthold von Graatz med anmodning om at han videresender dem til dig, hvilket han så har været så venlig at gøre. Det eneste, du skal gøre, er at sende den originale bevillingsanmodning retur i udfyldt stand. Og så bekræfte, at du vil betale 380 kr. for “det ekstremt effektive kuratoriekors i virkningsklasse 1”.

Se dokumenterne her og tjek om ikke du har fået nøjagtigt de samme:

 

3. brev – De Store Mestres 3 Profetier

Det tredje brev, du modtager, fortæller dig, at de næste 7 dage bliver afgørende for resten af dit liv. Du har mulighed for at modtage en stor, ekstremt værdifuld skat, De Store Mestres 3 Profetier. Du er specielt udvalgt og overdragelsesordren er personligt udstedt til dig. Det eneste, du skal gøre, er at returnere en overdragelsesordre og så (efter levering) betale et symbolsk beløb på 390 kr. som bevis på, at du virkelig mener det alvorligt. Så vil du i løbet af 63 dage bl.a. blive umådelig rig og aldrig mere have økonomiske bekymringer. Men selv om Berthold von Graatz skriver, at du er specielt udvalgt, modtager masser af andre forbrugerer fuldstændig identiske breve.

Svarer man på brevet, modtager man “De Store Mestres 3 Profetier” i form af 3 kuverter med instrukser, som man skal følge over de næste 2 måneder, men så bliver man også både rig, sund og lykkelig, ifølge det vedlagte brev. Og så skulle man jo ellers synes, man var godt stillet, men alligevel har Bethold von Graatz endnu et tilbud til mig. Nu kan jeg mod en betaling af et symbolsk beløb på 440 kr. modtage en såkaldt biotron. En biotron er ifølge brevet et mystisk stykke rav med en stor kraft, der kan ændre mit liv i en positiv retning. Og jeg er ret heldig at få biotronen tilbudt, for den blev først fundet af hunden Barry, der vogter får på Østersøens flade strande, 36 timer inden Berthold skrev til mig.

 

4. brev – munken med den hemmelige og mægtige genstand

Det fjerde brev kommer ikke fra Berthold von Graatz selv, men hans personlige assistent, Johanna Anderson. Hun sender dig et meget vigtigt budskab fra Berthold von Graatz, som er på studierejse i Indien. Det viser sig, at han der har mødt en munk, som i mange år havde gået og ventet på netop den begivenhed, for han var af højere magter blevet pålagt at gøre én bestemt person i Danmark meget lykkelig, nemlig dig. En hemmelig og mægtig genstand venter på dig sammen med lykke og rigdom, bare du indsender en samtykkeerklæring og er indforstået med at betale 370 kr.

Svarer man på brevet (det skal man selvfølgelig ikke gøre, da det hele er svindel), modtager man den “usædvanlig mægtige og hellige genstand” i form af en Buddha-statue (i realiteten er der tale om en lille billig plasticfigur), som man ifølge det vedlagte brev altid bør have i nærheden og røre ved mindst én gang om dagen. Og det er ifølge brevet også meget vigtigt, at man ikke fortæller andre om denne hemmelighed. Så mister statuen måske sine kræfter. Statuen er i øvrigt gratis, men man bliver bedt om at betale et bidrag på 370 kr. til dækning af instituttets omkostninger.

 

5. brev – Den Store Fortunatus

Det femte brev er en strengt fortrolig ekspreslevering i en A4-kuvert med vigtige dokumenter. Berthold von Graatz skal deltage i det hemmelige “Symposium om overnaturlige kræfter”, hvor den Store Fortunatus også kommer. Og sjovt nok så har Berthold lige dagen før modtaget en besked med ekspresbud fra netop den Store Fortunatus, og denne besked vedrører dig. Mod et symbolsk beløb på 370 kr. vil den Store Fortunatus udføre det hemmelige ritual til sjælehelbredelse for dig. Du skal blot skynde dig at returnere den vedlagte svarskrivelse.

 

Har du modtaget breve med et andet indhold? Så send en (anonymiseret) kopi til kontakt@forbrugerbloggen.dk og vær med til at hjælpe andre med at undgå at blive snydt.

 

Hvem står bag IFA Institut og Forskningsanstalt

Normalt opererer IFA Institut og Forskningsanstalt bag en hollandsk postboksadresse (ifa, PO Box 212, NL-3220 Hellevoetsluis), men af de fakturaer, der er vedlagt nogle af brevene omtalt ovenfor, kan man se, at der faktisk er tale om et selskab registreret i England (IFA International Limited, 37 Greenhill Street, Stratford-Upon-Avon Warwickshire, CV37 6LE, Storbritannien).

 

Andre falske sandsigere der opererer i Danmark

 

Blogindlæg om IFA Institut og Forskningsanstalt

 

Spørgsmål?

Er du stadig usikker på, om du skal tro på IFA Institut og Forskningsanstalt, så læs temaet falske spåkoner og clairvoyante.

Har du nogen spørgsmål så send dem til kontakt@forbrugerbloggen.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

  1. Ja, kender det alt for godt, har netop meldt dem til det hollandske politi, hvis de ellers kan finde IFA i postboksen, for fysisk adresse findes ikke på dem, ingen telefon og mailadresse, det rene svindel og bedrag, men rigtig mange hopper på limpinden og tør ikke andet end at betale, synd folk sådan skal bedrages uden nogen myndighed griber ind.
    Mvh
    Bent

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

​.