​​​​Om forbrugerbloggen.dk

Hvem er jeg?

Mit navn er Peter Fogh Knudsen, og jeg er 48 år. Jeg er uddannet jurist (cand.jur.) og arbejder til daglig som kontorchef i Datatilsynet. Forud for det, arbejdede jeg i nogle år som jurist i teleselskabet 3, og derudover har jeg i 8 år været ansat som ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor jeg underviste i faget forbrugerret.

Siden 1999 har jeg igennem mit arbejde beskæftiget mig meget med forbrugerforhold og juridiske problemstillinger omkring virksomheders markedsføring, bl.a. markedsføring og salg af varer på internettet.

Mit arbejde med dette spændende område startede i Forbrugerstyrelsen, hvor jeg i 4 år arbejdede for Forbrugerombudsmanden og bl.a. førte en række retssager omkring overtrædelser af markedsføringslovgivningen og var med til at udarbejde en vejledning om virksomheders markedsføring på internettet.  Herefter arbejdede jeg som advokat i 1½ år i TDC, hvor jeg bl.a. vurderede selskabets markedsføringsmateriale og rådgav omkring brugen af internettet som salgs- og markedsføringskanal. I den forbindelse skrev jeg sammen med en tidligere kollega bogen “e-handel, praktisk jura for erhvervsdrivende“. Fra sommeren 2005 til foråret 2011 var jeg leder af et EU-center i Forbrugerstyrelsen kaldet Forbruger Europa, hvor vi primært arbejdede med forbrugerbeskyttelse ved køb på tværs af grænserne inden for EU.

Om denne blog

Jeg startede forbrugerbloggen.dk den 1. oktober 2007 fordi jeg af og til oplever virksomheder, der på den ene eller anden måde prøver at snyde os forbrugere, enten fordi de blot overtræder reglerne, fordi de udnytter reglerne, eller fordi de ikke kender dem. Det være sig med en vildledende eller diskriminerende reklame, urimelige aftalevilkår i kontrakterne, behandlingen af kunder efter et køb og så videre. Jeg vil med bloggen gerne gøre andre opmærksomme på sådanne forhold, ligesom jeg med mine indlæg håber, at jeg kan hjælpe andre forbrugere med få deres ret og ikke blive snydt.

Tanken er ikke, at bloggen skal være endnu en “hadeside” eller et debatforum som Ekstra Bladets Nationen, men i stedet en side, hvor forbrugere og andre på lødig vis kan komme til udtryk med deres syn på de emner, der bliver taget op. Ikke kun forbrugere, men også de erhvervsdrivende selv og andre er derfor velkomne til at komme med kommentarer til de enkelte indlæg.

Mine kontaktoplysninger er:

Forbrugerbloggen.dk
Peter Fogh Knudsen
Richard Mortensens Vej 65.5.P2
2300 København S
E-mail: kontakt@forbrugerbloggen.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

 1. Hej Peter

  Tak for din hjælp med at oversætte jura, til almindeligt dødeligt sprog..
  Fandtes der bare flere af din slags
  Knus
  Natalja

 2. Hej.
  Har lige tilmeldt mig denne blog, og vil se frem til at læse mange gode og interessante artikler.
  Det er godt arbejde, og lige hvad sådan nogle almindelige “dødelige” som os har brug for.

 3. har betalt følte mig truet med noget meget værre. Frygtelig vil gøre hvad jeg kan for at komme til at tale med dem.

 4. Hej. jeg har også fået brev fra Opus med krav om betaling af 2200,00 kr. ang. en “Dumb and dumber 2” som jeg skulle have set den 14 marts 2015 men kender intet til dette. Jeg så heldigvis dette site som er rigtig godt jeg er dog i tvivl om man skal rette henvendelse til Opus eller se hvad der sker ?

 5. Jeg har modtaget brev hvor jeg skulle have set et afsnit af Black Sails i januar 2015. De oplyser at retten på Frederiksberg har bedt min internet udbyder om navn og adresse. De har tidspunkt så belægget er helt på plads fra deres side. Jeg har bare ikke kendskab til at den serie er set på min ip adr.
  Jeg har skrevet og få ny svar om at det er mig eller nogen i min bolig da de antager at jeg har kode på mit it.
  Jeg har svaret at de gerne må antage men at jeg fortsat ikke anderkender deres krav. Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal stille op da det virker så suspekt ift. hvad der stå på nettet omkring firmaet.
  Jeg har derfor d.d. rettet henvendelse til forbrugerstyrelsen.

 6. Jeg har også lige fået et sådant trusselsbrev fra “Opus” ind ad brevsprækken! Iflg. brevet skulle jeg have siddet og set en filmen “John Wick”, d. 10 juli.
  Jeg kender ikke filmen, og er ikke så IT-kyndig, så kan hitte ud af at streame fra andet end DR og Netflix – så jeg vil naturligvis ikke betale de afkrævede kr. 2200,-!
  Jeg har lige skrevet til forbrugerstyrelsen for at sikre mig, at jeg agere korrekt i den her sag!
  🙁

 7. Hej alle brugere.

  Bare lige en kommentar om at passe godt på når du bestiller varer hos Nierle.com

  Jeg bestilte for nylig en 2TB harddisk, hvor de sendte mig en forkert. Jeg fik af vide, at jeg bare skulle returnere den, og så vedlægge dokumentation for mine udgifter til returneringen. Som sagt så gjort, og jeg valgte for en sikkerheds skyld IKKE den billigste forsendelsesmetode. Men jeg har måtte skyde en hvid pil efter mine penge. Udover at det tog mig godt 2 mdr. pr e-mail at få dem til at forstå, at de havde lavet en fejl, mistede jeg 132 kr. Ikke voldsomt, men principielt en tarvelig måde at behandle deres kunder på. Så jeg vil anbefale ALLE at boykoyte Nierle, og bestille dine medier, software og hardware andetsteds!!!

 8. Har nu I 5 år været medlem af en ferieklub. Er udemærket tilfreds med det. Betalte et beløb og fik en såkaldt cashback, som skulle udbetales her i maj 2011 efter de 5 år. Dette sker imidlertid ikke, selvom vi har sendt cashbacken retur. Cashbackfirmaet har lånt vores penge i 5 år og vi forventer at få vores penge tilbage i alt tilfælde nogle af dem.Hvad gør vi.
  Er der andre derude i samme situation som os???

 9. Hej Kirsten og andre
  For 2 år siden røg jeg lige i fælden,med sådan et brev….sendte desværre også penge,godt du ikke nåede det.Kender din følelse,jeg troede jeg havde med en ung pige fra Elfenbens kysten at gøre,hun kaldte sig Kathe Bradshaw (fandt senere ud af at de har en sangerinde dernede der hedder det)skrev med hende/ham/dem? i et halvt år,og troede virlig på,hun fandtes og var flygtning der,havde mistet sine forældre,og nu havde noget familie efter sig.osv osv,det var som taget ud af en film,jeg fik sendt dokumenter,snakkede med advokater,præster lokal politi, blev i slutningen meget bange,da jeg havde skrevet min adresse ,sendt billeder af mine børn og meget mere.Jeg fik en depression over det,det danske politi grinede nærmest af mig og sagde faktisk lige ud,at jeg var naiv,det vidste jeg jo godt på det tidspunkt,men nu var jeg rædsleslagen for der kom nogen og gjorde mine børn og jeg ondt. Så jeg sagde til politiet at de godt kunne tage mig lidt alvorlig,de beroligede mig og sagde de havde tusindvis af de sager,og der ikke vil ske noget,jeg skulle bare lade være med at svare på dem og til sidst vil de blive træt af det og stoppe…..der skulle gå næsten 1 år før det stoppede for mig,jeg havde enda en grædende pige i tlf og læger der fortalt mig,hun var dødsyg.jeg fik kontakt med en amerikansk advokat som arbejdede med det,og der fortalte jeg min historie til skræk og advarsel for andre,fik igennem ham at vide,skandinavien varderes mål nu,da det erfterhånden var ret kendt i USA ,FBI lå inde med mange sager,hvor der i nogle tilfælde var tale om svimlende beløb,men de var svære at spore,da det ofte er på internetcafe de sidder og skriver.
  Jeghar aldrig fortalt min familie om det,kun nogle få venner og en psykolog.Vælger atskrive om det her,da jeg så dit brev.
  Og vil med det her brev KRAFTIGT advare mod alt af sådan nogle breve/mails .
  Tanker til alle
  lone

 10. Hej Kirsten Jensen.
  Skal lige sige jeg har ikke oplevet det du skriver om, men har hørt om det i et tv program for nogle år siden, plat og humbug. Godt du ikke sendte ham nogle penge.

 11. Mine erfaringer omkring Nigeriabreve er meget forskellig fra hvad jeg læser her. “Min” amerikanske ven,,beholder samme adresse samme telefonnummer,,som er et Nigeria nummer, ( det har jeg undersøgt). Han har mailet til mig i en måned og været meget venlig overfor mig. nu pludselig vil han besøge mig men kan ikke få sine penge fri I Nigeria. Er der andre som har været ude for noget lignende ? vil I ikke være venlige at skrive det til mig? jeg selv skrev til ambassaden i Benin,,og de frarådede mig at sende penge til ham. Det er jeg jo lykkelig for i dag,og også at jeg have en fornemmelse af svindel.Jeg kan jo ,af en god grund ikke tale med min familie eller venner om det, derfor er jeg glad for at komme af med dether.

 12. Ser att det är fler som har skrivit här ang. Patrick Guérin.
  Ja, man är bra blåst som tror…Jag har betalt in 570:- till något som jag inte vet är rätt. Har fått två krav brev då banken inte kunde hjälpa mig med den “bank” som ang. så jag ..mitt dumma nöt…fixade inbetalningen själv för jag ville göra rätt för mig. Men nu idag fick jag åter ett krav brev..där nu summan är uppe i 620:-betalar jag inte så blir det ytterliggare kostnader och OLÄGENHETER…står det.
  Nu har jag betalat..till vem? och för vad? jag har fått ett personligt horiskop men massor med “lycko”siffror. Hjälp va dum man är.Är mest sur på mig själv att man tror!! Får inte kontakt med “dem”. Sänt massor med mail. Vill nu varna andra. Var inte lika dum som mig!

 13. Ang Patrick Guerin sånt här måste fler määnniskor få reda på det är för dj-vligt att försöka lura fattiga och olyckliga människor skulle tro att det är mest kvinnor som drabbas.

 14. Hejsan igen jag kom på en sak..det är med adressen som skickar ut här i från sverige om ni känner igen den..för jag har inte lyckas få tag på den i sökandet..
  Patrick Guerin
  PO Box 9108
  202 26 Malmö

  mail@patrick-guerin.se

  Jag fick ju ett FAKTURA NR. pid195145264t
  Vad det ska vara bra för vet jag inte men jag skickade då inte in detta..

  Men jag har en lista på folk som han har lagt upp, man är väl inte dum när man kommer på en sån grej att skriva upp de andra..
  Om du vill ha den peter så är det bara att säga till så skriver jag upp de andra med!!

  Samt talar han om någon som heter sabine och vem det är vet jag inte kan ju tänka att det är någon på hittad flick namn som han på står sig vara farbror åt..
  Det osar BLUFF

 15. Oj är du jurist ännu bättre..jag har varnat mina andra vänner om alla dessa idioter som kallas för spå män som lovar guld och gröna skogar, jag undrar hur många de har lyckats lurat till sig pengar av, då var det tur att jag såg din hemsida. så jag kan berätta om min verson av bedrägerier. jag fattar inte varför det gör så mot fattigt folk jag är inte så värst rik mer fattig sen de där lovade men de ljög som jag aldrig själv gör, tycker det är så illa..
  Håller mig alltid till saningen..
  Nä nu får du ha det så bra.
  Mvh Elisabet..

 16. Hej
  Rigtig godt med en sådan side – den bør bruges ofte af alle. Jeg har lige indsendt et par ord – ang. von Graatz.
  Kaj

 17. För ca 14 dagar sedan svarade jag på en annons från Marcus von Ring. Idag 2010 03 03 erhöll jag ett brev från honom. Något framtidshoroskop fick jag inte som utlovat, heller ingen Talisman. Först skulle jag betala 640 kr. Då förstod jag att det är bedrägeri. Jag är glad att jag fann din sida, Peter, och såg alla
  inlägg från människor som också blivit lurade.
  Tack, Peter!

 18. synes det er rigtig godt med denne side. Har nettop fået brev fra ifa, og har også fået breve fra marcus von ring der lover guld og grønne skove, er virkelig glad for jeg ikke sendte penge til dem.
  super side

  Hilsen Christina

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

​.