Hvem er jeg?

Mit navn er Peter Fogh Knudsen, og jeg er 48 år. Jeg er uddannet jurist (cand.jur.) og arbejder til daglig som kontorchef i Datatilsynet. Forud for det, arbejdede jeg i nogle år som jurist i teleselskabet 3, og derudover har jeg i 8 år været ansat som ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor jeg underviste i faget forbrugerret.

Siden 1999 har jeg igennem mit arbejde beskæftiget mig meget med forbrugerforhold og juridiske problemstillinger omkring virksomheders markedsføring, bl.a. markedsføring og salg af varer på internettet.

Mit arbejde med dette spændende område startede i Forbrugerstyrelsen, hvor jeg i 4 år arbejdede for Forbrugerombudsmanden og bl.a. førte en række retssager omkring overtrædelser af markedsføringslovgivningen og var med til at udarbejde en vejledning om virksomheders markedsføring på internettet.  Herefter arbejdede jeg som advokat i 1½ år i TDC, hvor jeg bl.a. vurderede selskabets markedsføringsmateriale og rådgav omkring brugen af internettet som salgs- og markedsføringskanal. I den forbindelse skrev jeg sammen med en tidligere kollega bogen “e-handel, praktisk jura for erhvervsdrivende“. Fra sommeren 2005 til foråret 2011 var jeg leder af et EU-center i Forbrugerstyrelsen kaldet Forbruger Europa, hvor vi primært arbejdede med forbrugerbeskyttelse ved køb på tværs af grænserne inden for EU.

Om denne blog

Jeg startede forbrugerbloggen.dk den 1. oktober 2007 fordi jeg af og til oplever virksomheder, der på den ene eller anden måde prøver at snyde os forbrugere, enten fordi de blot overtræder reglerne, fordi de udnytter reglerne, eller fordi de ikke kender dem. Det være sig med en vildledende eller diskriminerende reklame, urimelige aftalevilkår i kontrakterne, behandlingen af kunder efter et køb og så videre. Jeg vil med bloggen gerne gøre andre opmærksomme på sådanne forhold, ligesom jeg med mine indlæg håber, at jeg kan hjælpe andre forbrugere med få deres ret og ikke blive snydt.

Tanken er ikke, at bloggen skal være endnu en “hadeside” eller et debatforum som Ekstra Bladets Nationen, men i stedet en side, hvor forbrugere og andre på lødig vis kan komme til udtryk med deres syn på de emner, der bliver taget op. Ikke kun forbrugere, men også de erhvervsdrivende selv og andre er derfor velkomne til at komme med kommentarer til de enkelte indlæg.

Mine kontaktoplysninger er:

Forbrugerbloggen.dk
Peter Fogh Knudsen
Richard Mortensens Vej 65.5.P2
2300 København S
E-mail: kontakt@forbrugerbloggen.dk