​​​​Svindelgalleriet

Svindelgalleriet

Nogle mener, at www står for wild wild web, da man kan slippe af sted med mange ulovligheder på nettet. Helt så galt står det nok ikke til, men sikkert er det, at det kan være en god ide at have en sund skepsis, når man bevæger sig ud på nettet, for der er mange, der prøver på at narre en.

Herunder finder du en oversigt over nogle af de mest almindelige svindelnumre på nettet. Klik på det emne, der interesserer dig for at få mere at vide om emnet.

Falske spåkoner og clairvoyante

Det starter typisk med, at du får noget tilbudt gratis, en talisman, et horoskop, eller personlige lykketal. Og med i købet loves du ofte også både lykke, rigdom og et godt helbred, du kan forbedre dit liv, og du vinder en stor lottogevinst. Men det eneste, du vinder, er retten til at blive snydt.

Falske lotterier

Du modtager pludselig en e-mail, som fortæller dig, at du har vundet en stor gevinst i lotteriet. E-mailen er formentlig på engelsk og ”gevinsten” fra et udenlandsk lotteri, du aldrig har hørt om. Men det hele går ud på at franarre dig penge.

Nigeriabreve

En person sender dig en e-mail og påstår, at han er en forhenværende , militærperson, (eks)præsident eller lignende. Han har en masse penge stående på en konto, som han ønsker at få ud af landet, og hvis du hjælper ham, bliver du rig. Men pas på, det eneste du bliver, er snydt.

Muldyr/arbejd hjemmefra

Du får et attraktivt tilbud om at arbejde hjemmefra. Du skal blot stille en bankkonto til rådighed og sende 80-90 % af de mange penge, der herefter går ind på kontoen videre. De sidste 10-20 % beholder du selv. Ved denne form for svindel taber du ikke alene penge, du risikerer også at komme i fængsel.

Identitetstyveri (phishing)

En kriminel aflurer kortoplysningerne på dit VISA/Dankort og bruger dem til at købe varer på internettet med. Du opdager det ved, at der pludselig er hævet beløb, du ikke kender til, på din konto. Et typisk eksempel på det man kalder identitetstyveri. Få svar på hvad det går ud på, og hvordan du garderer dig imod det.

Sextortion (sexafpresning)

Har du eller nogen du kender modtaget en e-mail, hvor afsender truer med at offentliggøre nøgenbilleder, nøgenvideoer eller lignende af dig i seksuelle situationer? Så har du med al sandsynlighed været udsat for en efterhånden kendt svindelform på nettet kaldet sextortion eller sexafpresning på dansk. Få svar på, hvad det går ud på, og hvordan du skal forholde dig.

Ransomware

Kommer snart…

Falske sælgere på nettet

Kommer snart…

Opkald fra ukendte telefonnumre

Kommer snart…

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

​.