20. januar 2010

0 kommentarer

minutters læsetid

Så er den gal igen. Tv-programmet Kontant kunne i går endnu en gang afsløre, at mange butikker har problemer med ærligheden, når de lokker med besparelser på deres udsalgsvarer. På mange varer bliver man lokket med en højere besparelse, end der reelt er tale om.

Det er selvfølgelig ulovligt, og en gang imellem er der da også erhvervsdrivende, der får bøder for det. Men vidste du, at du faktisk selv kan tjene penge på butikkernes snyd?

Hvis du kan bevise, at den lovede besparelse ikke er reel, så har du krav på et afslag i prisen. Afslaget fastsættes forholdsmæssigt, så du får den procentvise rabat, du var blevet stillet i udsigt.

Et eksempel: ser du i en udsalgsavis en reklame for et fladskærmstv, der ifølge annoncen er sat ned fra 10.000 kr. til 5.000 kr., så har butikken stillet dig en rabat på 50 % i udsigt i forhold til normalprisen. Hvis nu tv’et rent faktisk kostede 6.000 kr. forud for udsalget, ja så har du jo reelt kun sparet 1.000 kr., hvis du har givet 5.000 kr. for det. Hvis du skulle have haft 50 % rabat på tv’et skulle du kun have betalt 3.000 kr. for det. Du kan derfor kræve et afslag i prisen på 2.000 kr.

På hjemmesiden forbrug.dk finder du en såkaldt nedslagsberegner. Her indtaster du blot den påståede førpris, den reelle førpris og udsalgsprisen, hvorefter du klikker på ”Beregn nedslag”. Så får du at vide, hvad du har krav på i prisafslag. Den side kan du jo så passende skrive ud og tage med ned i butikken som dokumentation for hvad du har krav på.

Vil butikken ikke give dig afslaget, kan du klage til Forbrugerklagenævnet. Det gør du ganske let på forbrug.dk.

På den måde kan du også medvirke til på sigt at komme udsalgsfup til livs. Først når butikkerne ikke længere kan se en økonomisk fordel i at snyde med førpriserne, er der udsigt til at vi kan slippe for den slags.

Men hvordan dokumenterer du så, at en butik snyder med førprisen? Det kan du typisk gøre ved at finde nogle udsalgsaviser frem fra tiden op til udsalget. Hvis varerne her står til en anden pris, end den der i udsalgsavisen oplyses som normalprisen, så har du formentlig en god sag.

God jagt.

 

Prøv nedslagsberegneren på forbrug.dk og se, hvad du kan have krav på i prisnedslag
Prøv nedslagsberegneren på forbrug.dk og se, hvad du kan have krav på i prisnedslag
Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg