9. marts 2009

103 kommentarer

minutters læsetid

 • Forside
 • /
 • Blog
 • /
 • Pas på Berthold von Graatz og IFA Institut og Forskningsanstalt

Forleden dag lå der en ekspresforsendelse til mig i postkassen.Ekspresforsendelse Afsenderen var ifølge kuverten “ifa, institutlederens kontor, Berthold von Graatz, Institut og Forskningsanstalt, Lykke Rigdom Kærlighed Sundhed”.

Jeg har aldrig hørt om Berthold von Graatz eller Institut og Forskningsanstalt før, men sjovt nok indeholder adressen de samme to stavefejl, som de 4 breve, jeg indtil nu har modtaget fra Marie France, så det er nærliggende at tro, at de er “i familie” med hinanden. Man kunne få den tanke, at da det nu ikke er lykkedes at lokke penge ud af mig med brevene fra Marie France, så prøver man nu det samme i en lidt anden udformning.

hasterIfølge brevet er jeg blevet associeret medlem af “tribunalet for fordeling af midler”,  og hvis blot jeg betaler 370 kr., modtager jeg min værdifulde amulet kaldet en “Tibus”. Med den i hånden er min lykke gjort.

Der er sågar vedlagt en verifikationsdokumentation underskrevet af selveste præsidenten for Tribunalet for fordeling af midler, Lexus Latina.

I brevet lå der forskellige dokumenter, der skal se ud som om de er håndskrevne originaldokumenter, men de er så åbenbare kopier af fortrykte standardbreve, at det næsten virker for komisk. Ingen tvivl om, at der er tale om det samme plattenslagerforsøg på at lokke penge ud af forbrugere med hang til det overtroiske.

Se de meget personlige dokumenter her:

Opdatering 22. maj 2009: Så har jeg netop modtaget endnu en meget fortrolig og meget personlig meddelelse fra IFA Institut og Forskningsanstalt. Brevet indeholder “originale dokumenter” vedrørende Bevillings-meddelelse nr. 177. personlig-hilsenDet er tilsyneladende kun meget få mennesker, der modtager en sådan bevillingsmeddelelse, faktisk er jeg kun nr. 177, der modtager det siden 1946, og jeg er en af de kun 24 personer nogensinde, der samtidig modtager det væbevillingsmeddelelse-177rdifulde kuratoriekors i virkningsklasse 1. Det er “Forbundet af kapitalkuratorier og hemmelige selskaber”, der har udstedt bevillingsmeddelelsen til mig, og tager jeg imod gaven, er der ingen grænser for, hvor megen lykke og rigdom, der vil komme til mig. Jeg kan oven i købet selv vælge, om det er lykke, kærlighed, penge, helbred, indre tilfredshed, uafhængighed, rejser eller andet efter eget valg jeg ønsker bevilget. Papirerne er underskrevet af Felix von Ottrup zu Hohenstein, som har videresendt dem til Berthold von Graatz med anmodning om at han videresender dem til mig, hvilket han så har været så venlig at gøre. Det eneste jeg skal gøre er at sende den originale bevillingsanmodning retur i udfyldt stand. Og så bekræfte, at jeg vil betale 380 kr. for “det ekstremt effektive kuratoriekors i virkningsklasse 1”.

Det eneste, du kan være sikker på, hvis du reagerer på brevet, er at miste de 380 kr. Lad dig ikke narre af denne form for svindel.

Se dokumenterne her og tjek om ikke du har fået nøjagtigt de samme:

7-dageOpdatering 9. juli 2009: Jeg modtog i dag et nyt brev fra IFA Institut og Forskningsanstalt. Det fremgår af konvoluttens forside, at de næste 7 dage bliver afgørende for resten af mit liv. Og i brevet til mig står der, at jeg nu har mulighed for at modtage en stor, ekstremt værdifuld skat, De Store Mestres 3 Profetier. Jeg er specielt udvalgt og overdragelsesordren er personligt udstedt til mig. Det eneste jeg skal gøre er at returnere en overdragelsesordre og så (efter levering) betale et symbolsk beløb på 390 kr. som bevis på, at jeg virkelig mener det alvorligt. Så vil jeg i løbet af 63 dage bl.a. blive umådelig rig og aldrig mere have økonomiske bekymringer. Men selv om Berthold von Graatz skriver, at jeg er specielt udvalgt, har 2 læsere af bloggen indsendt helt identiske breve dateret samme dag, så måske jeg ikke er så speciel som han siger…

For nye læsere så hop ikke på limpinden. Der er tale om et svindelnummer. Læs i afsnittet Falske spåkoner og clairvoyante mere om, hvordan IFA Institut, Marcos von Ring, Marie France og andre snyder dig.

haster1

Til den udvalgteOpdatering 24. juli 2009: Så er IFA på banen igen, denne gang i form af Berthold von Graatz’ personlige assistent, Johanna Anderson. Hun sender mig et meget vigtigt budskab fra Berthold von Graatz, som er på studierejse i Indien. Det viser sig, at han der har mødt en munk, som i mange år havde gået og ventet på netop den begivenhed, for han var af højere magter blevet pålagt at gøre én bestemt person i Danmark meget lykkelig, nemlig mig. En hemmelig og mægtig genstand venter på Advarselmig sammen med lykke og rigdom, bare jeg indsender en samtykkeerklæring og er indforstået med at betale 370 kr. Se brevet og det hemmelige og vigtige budskab, som var vedlagt i en særskilt konvolut.

Opdatering 28. november 2009: Af en eller anden grund er IFA og Berthold von Graatz holdt op med at sende mig breve, men en læser af bloggen har netop indsendt et brev, hun netop har modtaget fra IFA. Af brevet fremgår det, at de 7 magistre fra det hemmelige MANNON-forbund netop har udvalgt læseren som én af kun tre helt særlige personer, og det skulle ifølge brevet betyde det samme som hvis man havde 6… rigtige i lotto. Det hele startede tilbage i 1812, hvor en mand ved navn Eric-Maria Mannon forskede i det han kaldte MANNON-cyklussen. Det korte af det lange i brevet er, at der kun hvert 7. år bliver udvalgt 3 personer, som vil blive ufatteligt rige. Det eneste, de udvalgte skal gøre, når de modtager brevet fra IFA, er at rekvirere Mannon-pengetoppen og angive et hemmeligt PIN-nummer, som ingen andre kender. Og for alt dette skal de kun betale 380 kr. At bedømme på antallet af læsere her på bloggen de seneste dage vil jeg tro, at der er en hel del flere end 3 mennesker, der har modtaget dette brev.

Opdatering 12. marts 2010: En læser af bloggen har indsendt et brev med yderst fortrolige pengeoplysninger fra IFA og Berthold von Graatz. Berthold har netop mødt den meget berømte nestor Ernesto Cocoeu Masionette, nestoren i det hemmelige pengestensbroderskab i egen høje person. Kun hvert 25. år fremstilles der et lille antal pengesten-transformationskraftfelter af den magiske pengesten, og Ernesto har nu bedt Berthold von Graatz hjælpe med tildelingen denne gang. Der venter de få heldige et liv fuldt af pengeglæder og uden bekymringer. Og så er det vel rimeligt nok, at Berthold von Graatz lige skal have 380 kr. for sine anstrengelser. Igen må der ud fra antal besøgende på dette indlæg de seneste dage være en hel del flere end blot nogle få heldige, der har modtaget et helt identisk brev.

Har du modtaget breve med et andet indhold? Så send en (anonymiseret) kopi til kontakt@forbrugerbloggen.dk og vær med til at hjælpe andre med at undgå at blive snydt.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

 1. Hüten Sie sich vor dem
  IFA- Institut, dem Herrn Berthold von Graatz und dem 1. Vorsitzenden und Präsidenten des Verbandes der Kapitalkuratorien und Geheimbünde!
  Genauso, wie oben- im update vom 22.5.2009- erhielt ich am 25.2.12 ein Schreiben vom IFA- Institut, indem mir ein „ Geheimes Handpapier zum Bewilligungsbescheid Bescheid Nr. 177!!! „ zugeschickt wurde. Das Versprechen: Gegen Rücksendung und einer Gebühr von 49€ erhalte ich das extrem wirkungsvolle Kuratoriumskreuz der Wirkungsklasse 1 der Geheimbünde. Damit erreiche ich- so die Versprechungen- „ Ihre Bewilligung Nr. 177 ist eine ganz besondere Auszeichnung für Sie! Denn Sie erreichen automatisch den gleichen, besonderen Lebensstatus der Menschen, die aufgrund ihres Vermögens und dem damit verbundenen Glück einfach alles leisten können…“
  Also nach fast 3 Jahren wird noch mit derselben Masche auf Dummenfang gegangen!
  Hände weg!

 2. Hej jeg har også modtaget det 3 brev IFA et sendte jeg retur uåbent, man kan åbentbart ikke blive fri selv om man skriver det til dem, hvad gør I andre for at blive fri for at modtaget de svinglerbreve hvor de beder om penge, jeg advarer lad være med at sende dem penge det er svingel. Jeg er godt træt af det bliver ved med at komme.

 3. Hej alle!

  Jeg har igen idag, og ved efterhånden ikke for hvilken gang, modtaget et brev fra dette “broderskab” af clairvoyante orakler. Har gennem årene været “betjent” af de fleste. Denne gang er det, iflg. brevet, fra Patrick Guérin. Jeg læste brevet og gjorde som altid, nemlig at le højt. Det er jo tydeligvist ikke kun et brev henvendt til mig. Det er masseproduceret og kan anvendes til alle og ser man efter, kan man se at brevet er beregnet for det danske “marked”. Grundlæggende er vi jo alle modtagelige for at blive indgydt tro og håb om snarlig held, lykke, rigdom, godt helbred, beundring, kærlighed samt alt, hvad man kan begære her i livet. Pudsigt at man bliver tilbudt netop alle disse goder af såkaldte clairvoyante. Goder som tilsyneladende kun finder vej til éns postkasse vha. postvæsenets gunst og velvilje.
  Jeg stiftede første gang bekendtskab med dette fænomen for lidt over ti år siden. Jeg har i den periode skiftet adresse et par gange. Nu skulle man så tro at disse “klart” seende, ville kunne finde min seneste adresse. Næh, brevene er altid adresseret til min gamle daværende adresse. Når nu de har disse såkaldte “flashes”, hvor de ser mig danse lykkeligt i en kaskade af pengesedler, kan jeg ikke forstå at de ikke også har min nye adresse. Er der skidt på linsen?? Nix, det er nok snarere fordi at de mangler evnen. Det er jeg helt klar over. Det som individerne bag svindelbrevene gør, er at de bevæger sig ind vores drømme og uudtalte håb for livet. De kildrer vores forfængelighed og rammer mange ømme punkter.
  Vi ønsker alle det bedste af livet og er villige til at gribe selv de skrøbeligste strå, for at opnå bare en smule af det. De sælger falske håb og et eller andet sted, så skal man desværre, være temmelig standhaftig for ikke at falde i. Og tænk at man med et ynkeligt lille beløb kan købe 7 rigtige lottotal og tilmed dagen, hvor de skal anvendes!! Jeg foreslår at bruge det beløb på et fadderskab for et barn i et af u-landene istedet. Derved kan både du og jeg gøre en ægte, uforfalsket og reel forskel for et menneske som har større behov for held og medgang end vi. Så er pengene ikke ødslet ned i lommerne på grådige kriminelle elementer, men brugt på en medmenneskelig og forstandig måde. Jeg ønsker Jer alle held og lykke med at undgå svindlernes fangarme! Dette er iøvrigt en super god side! Fandt den først idag ifb. med at jeg googlede Guérin. Tak for den!

 4. Själv har jag kastat allt som dessa falska spåmän skickade ut..finns inte en gnutta kvar av dem i mitt hem vill inte se röken av dem..

 5. Hej Alle.

  Nu er der gået ca 1 år, hvor jeg ikke har fået breve fra IFA, men nu fik jeg et brev. Meddelse Agentur for finansiel støtte, står der uden på kuverten. Åbnede det, nysgerrig, men som ventet var det fra von Graatz, om et fjeld mv, men hvis jeg, er dum, betaler et lille bidrag på 370 kr får jeg noget, læste det ikke rigtigt, men det er fup, for et år siden,var der noget ligende, noget med en sten.Lad jer ikke snyde, BETAL IKKE NOGET, smid det væk.
  mvh Ole Nielsen.

 6. Jeg har gennem flere år modtaget breve fra:
  Marie Duval
  Marie France
  Marcos
  Ifa institut Bernhold von Graatz.

  Jeg tror faktisk at det er én og samme fup firma der med en postbox adresse sidder og “scorer kassen” fra alle der har forsøgt at prøve lykken i håb om at få en bedre økonomi.Hvem vil ikke gerne det.
  Den eneste der scorer, er den eller dem der står bag disse henvendelser.
  Prøv at forestille hvis bare 100 personer svarer på brev og betaler 370,- hver gang der bliver udsendt et brev med lovende indhold,så er der en indtjening på 3.700 kr til “fupmageren”.
  Nu tror jeg at det er langt mere end 100 personer der modtager og retunerer breve i håb om at få lidt økonomisk held,så der vil snilt være råd til både sekretær brevpapir og frimærker og så inkasere en FED månedsløn.
  Mit råd er: ignorer henvendelserne brug penge og energi på noget andet og vær med til at sprede advarsel om disse henvendelser,-med mindre du gerne vil støtte en person der scorer kassen ved blot at bruge sin fantasi på at udnytte andre.

 7. Jeg tænker på alle de mennesker, som ikke har Internet.
  Derfor burde denne side eller dele heraf i landets aviser og ugeaviser.

 8. Jeg tror, jeg fra nu af gemmer brevene og når jeg så har samlet nogle, vil jeg anmelde det til rette vedkommende og vedlægge disse breve – hvad siger I til det? Vil I også prøve?
  Kaj

 9. Hej alle sammen.
  Forleden dag fik jeg et brev igen. Dette og de sidste 2 breve røg direkte i skraldespanden. Før sendte jeg dem retur, men jeg er i tvivl om, at disse breve virkelig kommer tilbage til disse plattenslage.
  Er der nogle her på siden. der har prøvet at kontakte posthuset herom – om returnering?
  Kære Spangenberg: Har du anmeldt det? Forstår heller ikke dig, hvis du ikke har anmeldt dem. Prøv – og så lad os det vide.
  Kaj

 10. Jeg er ikke selv blevet belemret med breve af den slags, som disse kommentarer fortæller om. Jeg forstår bare ikke, hvcrfor mange modtagere af breve fra disse plattenslagere efter – lad os sige tredje brev – anmelder foretagendet til politiet for “unødig trætte” og beder om, at foretagendet får et polititilhold. Den slags svindel skal kriminaliseres, fordi foretagendet tilsyneladende er kriminelt.

 11. Hejsa alle sammen.
  Ja, så har jeg fået et nyt brev fra en af disse svindlere. Jeg husker ikke lige fra hvem, for jeg sendte det straks retur.
  Har ellers haft fred i 4 måneder, men altså det er bare for meget.
  Sender dem stadig retur, men nu bliver de snart arkiveret lodret. Gider ikke engang at køre i postkassen med dem.
  Håber ellers I alle får en fredelig jul uden “julegaver” fra disse svindlere.
  Ved godt dcet er i lidt god tid, men alligevel Rigtig god jul til jer alle.
  Annelise Cronfelt

 12. Det allt han lovar är GULD & GRÖNA SKOGAR. men han ljuger ju bara.själv skickar jag bara tillbaka breven och skriver åter till avsändare..jag öppnar dem inte skickar tillbaka..skall skicka tillbaka två i morgon, han har sagt att han skall stämma mig med men jag har varit till polisen, men polisen sa åt mig att kasta breven eller skicka tillbaka dem..

  Själv har jag fundera på att skaffa ett annat efternamn..om det skall fortsätta så här..

  Jag är väldigt trött på de där falska människorna, de får väl skaffa jobb som alla andra än och hota med rena tiggerier som de håller på med..de är ljuger ju bara ändå så..

 13. Hey alle…

  For mig startede det hele for snart 3 år siden med Marie Frank, så tog Marcus von Ring over og nu er det denne Barthold von Graatz, jeg har aldrig betalt en krone, men alligevel bliver de ved…Senest er kommet en hasterekvisition til den mediale inderkreds ha ha hvad er det ??? Hvor er det bare latterligt. Man er sku sin egen lykkes smed i denne verden og jeg fatter jo ikke at nogen betaler til dette.

 14. Hej..
  Själv är jag hotade av Patrick Guerin
  Men jag börjar fundera om jag skall skicka tillbaka allt eller så river jag sönder det och slänger det, men jag tog och skrev ett brev till honom och sa att jag inte alls är intresserade av hans lögner..och hans påhitt.jag skall betala 660:- samt570:- han skall inte ruinera mig nått mer..jag vart utfattig i stället..den där knäppgöken borde man sätta ditt och skicka säpo på han..

  Man skulle demostrer ut honom så man fick alla gå mot honom, undra hur många han har blåst på pengar..

  Snart börjar jag fundera på att byta efternamn om han skall fortsätta på det här viset..jag har tröttnat på honom för gott..

  De andra falska spåmän är ju inte kloka heller..

 15. Hej! Har netop været på besøg i Ålborg hos min søn som er psykisk syg. Han har modtaget en rykker på 440,00 kr for “Tallenes magi” som han snarest skal betale, ellers vil der blive indledt “retslige skridt”. Brevet kommer fra ifa, men betalingen skal ske til en hollandsk bank??, og det er i øvrigt ikke underskrevet. Jeg har sagt til min søn at han ikke skal betale, da det lyser langt væk af fup.

 16. Hej, jeg er også blevet snydt af ifa. Jeg er træt af de breve de sender til mig jeg sender dem retur. Det er svindel det de laver. Kan man gøre noget ved det? De lover så meget men man bliver snydt. Er der et sted man kan klage over det. Bondefangeri er det, jeg har fået et brev i dag fra dem, det er nok vanskelig at gøre noget. I må gerne skrive en kommentar til mig på min e mail adresse.

 17. Jag får flera stycken brev från IFA,MARCO VON RING SAMT PATRICK GUÈRIN men jag svarar inte, de där breven hamnar i en papplåda som jag har..för att visa andra att det inte skall gå på de där..jag har börjat fråga folk på mitt bostadsområde om det har fått några brev från alla dessa bedragare..

  Några har det men jag har sagt att de ljuger att de skall bli rika..inget är sant utan ren bluff..så nu går det en spridning här på mitt område alltid..det tyckte att de var bra att jag sa till dem..de skall luska på de med samt varna sina vänner..så jag vet inte mer..

 18. Hej igen!!
  Jag har läst vad ni skriver om alla dessa bedragare.
  Vet ni vad jag har gjort med IFA breven jo jag rev sönder dem och kastade i soptunnan där de ska vara, sen tog jag och skrev ett brev till dem och sa om de kontaktar mig något mera så skall det få veta att de åker ditt om de vågar sig till sverige, har en syrra som är polis så hon vet om det samt hennes kolegor..
  Jag fick ett brev från dem och sa hur mycket det behövde ha av mig så den här gången visade jag brevet för min syrra..
  Har inte hört något av dem efter det!!

 19. Hejsa Alle.

  Nu har jeg ellers været i fred for breve fra B.von Graatz et stykke tid.
  Er lige kommet hjem fra ferie, og i posten lå et nyt brev om at jeg er en af de få udvalgte, der kan få en
  ny slags ting, og at mit lykketal er noget med 7 x 7= 49
  og noget med at 7 går op i forskellige tal.
  Nu vil han have penge for den ting kr. 390,- sådan hen af vejen. Hmmmm.
  Jeg vil da prøve at spille på lotto med nogle af de tal, og så se, om jeg har lykken med mig, som han bo skriver.
  Derudover vil jeg ikke reagere på noget af det han tilbyder.
  Det har jo været fup og fiduser før, så hvorfor skulle det ikke være det stadig.
  Mange hilsener til jer alle, der er blevet fuppet af ham
  Annelise von Cronfelt

  1. Hvis nogen af jer har mulighed for det, må I meget gerne sende mig eksempler på de breve, I modtager, så jeg kan lægge dem herind i anonymiseret form for at hjælpe andre. Under “Kontakt” i hovedmenuen finder I såvel postadresse som e-mail adresse. På forhånd tak.

 20. Hej
  Jeg har også fået mange breve from von Graatz. Har tidligere sendt dem retur, mrk. MODTAGELSE NÆGTET, men det har ikke hjulpet – denne gang åbnede jeg brevet og bad dem standse alle breve til mig. Og returnerede det hele i den medfølgende kuvert. Jeg ofrede denne gang portoen. Fremover smides disse breve i affaldsspanden – evt. i postkassen.
  Hilsen
  Kaj

 21. Hej til alle vi “lykkeligt udvalgte” !!!
  Mage til fupfirma som IFA og alle de andre findes vist ikke her i Europa – mærkeligt at det er lovligt at bondefange folk på den måde ?? – Jeg modtager jævnligt breve fra B.von Graatz – og læser dem da med interesse, for man kan måske lære noget af en sådan fidusmager ??? Nå, good luck til jer alle der trænger til det – MEN drop alle IFAs og de andres svindelbreve lige i papirkurven – og skulle I een gang have været lidt naiv og sendt penge, så GLEM SAGEN – hans rykkere er ikke det papir værd de er skrevet på – ved en retssag vil B.von Graatz ikke møde op, for han eksisterer ikke – kun en “postboksadresse” – hvorfor han ville få en udeblivelsesdom – Glem ham og “hans rykkere” – det har jeg gjort og købt en flaske Champagne i stedet, så fik jeg da lidt lykke ud af mine penge, selv om jeg måtte drikke den alene ! Take care all of U.

 22. Well, all I am seeing now is the amount of paper that comes into the post… I keep thinking of how many trees that this correspondence is using… These letters from Marie are now a joke…My boyfriend is reading them to me and making up joke lines while he reads them… I have never replied to any of this mail.. and this now is a weekly occurence.. Had to laugh.. sending me letters in a language I did not recognise and not in English… Gosh, I am not bi lingual… but I wish these would stop… its been going on for 7 months now… A weekly letter… wanting my money for good fortune… Throughout this time… I have been on a long holiday overseas, come back to find a pile of letters waiting for me.. LOL.. and I need her good luck…. I dont think so…

 23. hej
  pas meget på berthold von graatz, har lige fået et nyt brev fra ifa institut.
  det drejer sig om en sten fundet i nevadaørkenen, hvor man kan få en et lille stykke af den vil så gøre dig meget rig og pengene vil strømme ind til dig, ligesom alt det andet møj de sender.

 24. Ja, det er noget værre noget. 1. gang bliver man jo lettere (eller meget) nysgerrig, det kunne jo være at …. og! Ja intet sker, bortset fra rasende rykkere, som også jeg smider ud eller returnerer. Men når man får sine lykketal i lotto og konstaterer at de er et år for gamle, ja så må man trække på smilebåndet og endnu en gang fodre papirkurv eller brændeovn. Pas på derude, forbandet ærgerligt at det kan lade sig gøre at fuppe andre på så amatøragtig vis i så mange år.

 25. jeg har også modtaget en del breve fra Maria France og ifa.. Jeg har læst dem igennem og fået mig et godt grin..Istedet for at bruge tid og recurser på at sende deres breve retur, smider jeg dem bare skraldespanden.De er ikke 5 kr værd.men jeg spekulere tit på hvad det ikke koster for dem at sende det hø rundt til folk. Men den sidste idiot er jo ikke født endnu, så der må jo være nogen der betaler dem.

 26. hi,
  I asked for a talisman free online and received one around late last Dec. Since then I have had numerous letters from a Marie person.. I usually throw them in the bin, because I do not have time to read them.. I have been to Europe for a long holiday and now home again, and received a letter this week about” the all poweful mystical MANNON financial spinning top” this letter is from The Swiss Institute for Holistic Living. and signed by Berthold von Graatz.. I have never sent any money nor replied to any letter, but I really wish whoever this is would give up on sending me letters… I do not ever intend to send money..
  Cheers from Australia – Ros

 27. Hej igen igen.
  Jeg er stadig den heldige modtager af de spændende breve fra IFA, som jeg sjovt nok næsten fast modtager hver lørdag, eller hvis ikke så den efterfølgende mandag.
  I min ferie for 3 uger har jeg gjort op med mig selv, at jeg ikke gider at åbne deres søde breve mere. Så efter at have modtaget 3 breve og direkte arkiveret dem lodret, har det hurtigt givet mig fred i tankerne bagefter, for så har jeg ikke deres trusler at tænke på.
  I forbrugerprogrammet “Kontant” for lidt over 1 md siden vedr annoncehejer var Vesterbrogade 208 også en post mellemstation til modtager. Den adresse må da ikke være særlig vellidt?
  Go weekend fra Morten

 28. Ja hej igen.
  Nu har jeg lige fået 2 rykkere igen med helt forkerte datoer. Det er 5 rykker igen-igen. Hvor mange gange sender de de samme rykkere med forskellige datoer.
  Nå retur med dem, men nu er jeg altså snart træt af det hele. Hvis det ikke var fordi jeg kunne sende dem retur, havde jeg akiveret dem lodret.
  Mange hilsener til alle jer plagede også.
  Efter min mening, har jeg ikke bedt om pennevenner derfra IFA.
  Annelise

 29. Hejsa igen til alle.
  Så i fredags fik jeg ikke mindre end 3 rykkere igen fra svindelfirmaet IFA, hvor de truer med næsten alverdens ulykker. Hmmm. Ja det er så lige fra en masse lykke til det værste.
  Åbnede for at se, hvad de nu truede med. Dato for seneste indbetaling var d. 3. aprilog jeg fik alle 3 breve d. 10.april. altså har de selv overskredet tiden.
  Har 1 gang prøvet at indbetale over min netbank, men heldigvis var det et forkert bank.nr. de har oplyst el. Gironr. Heldigvis så lykkedes det ikke med indbetalingen, og nu absolut ingen indbetaling fra mig.
  Jeg sender alle brevene retur, så det er jo så det.
  Mange hilsener til jer alle der er plaget af IFA
  Annelise von Cronfelt

 30. Hejsa igen alle.
  Ja det var jo eykker 5 jeg fik d. 20. marts, men i dag fik jeg ikke mindre end 2 breve fra IFA med rykker nr. 3
  Jeg forstår ikke et suk, men de bliver alle 3 breve sendt retur.
  Håber ellers I alle fåe en dejlig aften.
  Mange lørdagshilsener fra Annelise

 31. jeg har også fået den 5. rykker . tager det ganske roligt og arkiverer det i det STORE arkiv,nemlig skraldespanden.Mon det på et tidspunkt får en ende. De må da blive trætte af at skrive

 32. Hejsa Igen.
  Så har jeg fået min 5. rykker fra IFA. Ja de er dygtige. Sender det naturligvis retur, som jeg plejer. Nu er jeg snart træt af dem, men gudskelov koster det ingenting at sende retur. Men er bare træt af deres trusler.
  Hilsener fra Annelise

 33. Kom lige til at tænke på en lille oplevelse for ca 2 -3 md siden. Posten afleverede en rudekuvert hvorpå der var stemplet på tysk:” Afsender er porto berettiget”, og indholdet kom sandelig fra IFA. Så på en eller anden måde kan konvolutterne fra IFA spores af postvæsnet, måske med de små lyserøde stregkoder uden på konvolutten? Så alle de breve jeg har sendt retur har jeg vist “glemt” frimærke og afsender, for jeg tror på de får dem i hovedet med pålagte gebyrer. Den kære postmand Per må da osse blive vanvittig af al den post frem og tilbage.
  Hilsen Morten

 34. Godt gået Morten. Nej du har ret med gironr. var lige ved at betale engang her i efteråret, men kunne ikke. Ved ikke hvad de har gang i med alle deres trusler.
  Sender alle breve retur til dem. Du skulle gøre det samme
  Hilsen Annelise

 35. Vi er åbenbart mange, som er kommet i kløerne på de”søde, kærlige og venlige” mennesker, som kun vil os det bedste. Har osse fået det samme brev- også med forsinkelse. Jeg føler lidt det er terror de har gang i, jeg har lidt hjertebanken hver gang posten kommer, for hvad kommer der nu af trusler, tilbud og lokken fra IFA? Har forsøgt at betale mig ud af IFA, men deres gironummer eksisterer ikke, har sendt dem frankeret brev ang forkert gironr., og trods det kom rykker nr 4 idag, med det forkerte giro IGEN. DE FÅR BARE IKKE EN KRONE HER FRA MIG!!!!
  Hilsen Morten

 36. Hejsa Ole.
  Har fået nøjagtig samme brev. Og med forsinkelse som med dig. De får heller ikke en krone herfra. Har sendt brevet retur til dem.
  Hilsen Annelise

 37. Glemte noget.
  Jeg appellerer til din samvittighed og beder dig endnu engang betale beløbet på 380 kr. Senest den 05-03-2010. Det er jo noget sent i dag er det d 10-03. SÅ de får ingen penge af mig.
  Ole.

 38. Hej Alle. Ja i dag kom så den 4 rykker fra Ifa. Betaler den ikke. De skriver så. Mener du ikke, det kun vil være rimligt at betale regningen. Prøv engang at tænke nærmere over det. Ville du ikke også blive skuffet, hvis du låner en VEN nogle penge, og vedkommende ikke betaler dem tilbage ? Jo rigtigt, men hos dem, er der kun jo udgifter,tjene penge, kan man ikke, selv om vi får nogle bøger,kan ikke bruge dem. I siger at man skal sende brevene retur, men der er jo ikke afsender adresse på, hvad så ? Det er nok svært, at komme ud af dette bøvl.
  mvh. Ole.

 39. Hei!!

  Har lest gjennom det dere har skrevet. Eg begynnte å få brev fra Marie France først og no er det han Berthold von Graatz. Min mor fikk også brev fra Marie France. Eg svarte første gangen eg fikk det,og eg betalte en gang et beløp på 370,-
  Dette er 3 år siden. Eg og min mor blei til slutt så sint og irritert at eg sendte tilbake alt eg hadde fått med dei, og skreiv,at dette berre er tull, og at eg politi annmeldte dei for bedrageri. Men no har det gått 3 år,og jammen deg,så låg der ikkje eit brev i posten fra Berthold von Graatz…neeeeeeiiii…eg har til og med flytta,og enda finner dei adressa min. Dei må bli stoppa. Har enda ikkje fått dinna rikdommen som dei lovde meg…ha….nei berre hunbugg heile greiere. Eg har berre hevet brevene i posten…men kanskje eg bør beholde dei:)

  Med vennelg hilsen Charlotte

 40. Hejsa. Advarsel til alle.
  Så har jeg igen i dag fået en rykker fra IFA. Sendt det retur. Ved ellers ikke hvad jeg skal gøre. Det fylder jo i papirkurven.
  Så sent som i Fredags igen brev fra dem om nogle stene.
  Vil foreslå at gå på stranden, hvis man vil have stene, de er gratis.
  Er godt gal, men sender alligevel brevene retur.
  Mange hilsener fra Annelise

 41. Jeg har i dag igen fået et brev fra IFA, det er brev nr 3, men jeg er lige flyttet og alligevel finder de min nye adresse, de er nu effektive.
  jeg har også tidligere modtaget breve fra Marie france og marcus von ring, han er den mest ihærdige der er jeg oppe over 10 breve.Jeg har aldrig sendt nogle penge, men jeg har sendt breve til Marcus von ring, hvor jg skriver at han bare kan sende mig det han mener jeg skal bruge for at blive rig, og så skal jeg ok betale ham når jeg får alle de penge han lover, dette har ikke fået brevstrømmen til at stoppe.
  Håber snart at dette er fortalt så mange steder at der ikke er nogle de sender dem penge, det er så frækt at slå plat på mennesker som måske har det svært i forvejen og måske netop derfor hopper på limpinden.
  Pas på derude
  de bedste hilsner Liselotte

 42. ja jeg har også modtaget flere breve fra IFA og så sent som i dag 3 rykker, hvor de også truer mig med retsag, hvis jeg ikke betaler beløbet. Hmmmm. Jeg var lige ved at hoppe på limpinden, men heldigvis ville banken ikke acceptere Gironr. Jeg var glad for at jeg fandt denne side med advarsler, så jeg betaler absolut ikke beløbet.
  Jeg synes det er frækt af dem at forlange penge sådan her og nu. Synes de evt. kan gøre det, når man har fået alle de mange dejlige penge, som IFA jo siger vi får.
  Jeg betaler altså ingen penge til IFA og så må vi se, om jeg kommer i Fængsel.
  Ja det var så mit indlæg her og er så glad for jeg fandt dette forum og kan se andre, der har været ligeså naive som jeg, og har reageret her og advaret os andre.
  Tusinde tak baronessen

 43. det dummeste man kan gøre er at betale noget overhovedet jeg har sendt alt retur undtaget bogen den står på min hylde ulæst og vil heller ikke læse den har skrevet at de kan hente den et sted i hinnerup eller komme og hente den jeg sender fremtidige breve retur det undrer mig ikke at der nok skal komme flere breve og jeg har skrevet på brevene “forstå det så ønsker ikke flere breve eller andet” mvh

  jenny ravn

 44. Ja, jeg er selv hoppet på den galej -og får også tilsendt giroopkrævning for et lille hæfte, som jeg i min godtroenhed bestilte!- At man kan være så dum- tilskrives jo kun een selv. Men som Alis Kristensen skriver -kan man ikke få stoppet en sådan svindler?

 45. jeg er i samme situation som alle de andre. får indbetalingskort på noget jeg ikke har fået, ej heller bestilt. Kan man ikke stoppe det firma en gang for alle.Jeg tager det roligt med indbetalingskort ,men det er da irriterende at de bliver ved

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg