11. maj 2009

1 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Nu kan forældre blive straffet uden at have gjort noget ulovligt

Er du forælder til et hjemmeboende barn under 18 år, skal du måske fremover holde lidt mere øje med, hvad dit barn går og laver. Folketinget har nemlig lige vedtaget en ny lov ved navn ”lov om hæftelse for børns erstatningsansvar”, som kort fortalt betyder, at forældre fremover skal betale for de ulykker, deres børn går og laver. Og det vel at mærke uanset om forældrene har gjort alt, hvad de kunne for at opdrage deres børn bedst muligt.

Jamen så straffes du jo for noget, du ikke har gjort, tænker du måske så. Og ja, det er helt rigtigt. Fremover skal du ikke kun straffes for det, du selv gør, men også for hvad dine børn gør. Og det er selvfølgelig helt godnat.

Men som Dansk Folkeparti sagde under forhandlingerne om loven, så er formålet med loven jo at ”øge forældres interesse i og tilskyndelse til at påtage sig det forældreansvar, der skal til, for at deres børn ikke begår hærværk og lovovertrædelser”. Så det er kun for din egen, dit barns og samfundets skyld.

Folketinget har dog ikke ment, at du nødvendigvis skal gå fra hus og hjem for noget, du måske ikke har andet ansvar for end at have født barnet, så derfor er der fastsat et maksimumbeløb på 7.500 kr. Men det er vel at mærke et maksimum pr. gang, dit barn ødelægger noget.

Sprænger dit barn under 18 år en postkasse i luften, kommer du til at betale 7.500 kr. Laver barnet hærværk på f.eks. 5 biler, kommer du til at betale 5 gange 7.500 kr., i alt 37.500 kr.

Men til slut lige et tip til, hvordan du kan sætte loven ud af kraft for dit eget vedkommende. Du tegner bare en forsikring, der skal dække sådanne potentielle erstatninger. Det bliver formentlig ikke særlig dyrt, måske bliver det oven i købet en integreret del af familieansvarsforsikringen, og dermed bliver loven et slag i luften for alle andre end dem, der af den ene eller den anden grund ikke forsikrer sig selv.

Den slags love har vi virkelig ikke brug for.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg