7. september 2009

1 kommentarer

minutters læsetid

 • Forside
 • /
 • Blog
 • /
 • Lad dig ikke narre af tv-udbydernes vildledende priser

For en måneds tid siden skrev jeg om en ufin reklame for Boxer tv, som jeg var faldet over. Men sagen er jo den, at andre tv-udbydere som f.eks. Canal Digital og Viasat jo ikke er et hak bedre. Faktisk mindes jeg ikke, at jeg nogensinde har set en ærlig reklame for nogen af disse 3 tv-udbydere.

Af en eller anden grund synes de alle, at abonnementsprisen skal deles op i en månedlig og en halvårlig udgift. Spørger man dem om årsagen hertil, kan de sikkert finde på en masse gode grunde, men realiteten for os forbrugere er jo, at hvis vi vil have tv leveret af et af de tre selskaber, så vil vi altid skulle betale både den månedlige og den halvårlige udgift, og dermed tjener opsplitningen alene ét formål, nemlig at få de forskellige tv-pakker til at fremstå billigere end de i realiteten er, da både Boxer, Viasat og Canal Digital altid i deres annoncer vælger at fokusere på den månedlige udgift, som de gerne skriver med store typer, mens den halvårlige afgift gerne gemmes lidt af vejen.

Men betyder det så meget? Ja, tabellen herunder taler vist for sig selv.

 Boxer TVCanal DigitalViasat
TV-pakkeFlex 8Local-pakkenDanmarks-Pakken
Oplyst pris pr. måned179 kr.99 kr.99 kr.
Reel pris pr. måned inkl. halvårlig kortafgift244 kr.164 kr.165,50 kr.
Pris pr. måned inklusiv etableringsomkostninger244 kr.205 kr.165,50 kr.
Forskel i procent mellem oplyst og reel pris36 % mere66 % mere67 % mere
Forskel i procent mellem oplyst pris og pris pr. måned inklusiv etableringsomk.36 % mere107 % mere67 % mere

 

 

 

 

 

Man kan ikke umiddelbart sammenligne de 3 valgte tv-pakker, da de ikke indeholder de samme tv-kanaler. Der er blot tale om eksempler, men eksempler som vist ganske godt viser, at der er store forskelle på, hvad selskaberne siger, deres produkter koster, og hvad de så i virkeligheden koster. Canal Digital udmærker sig oven i købet ved en prisforskel på over 100 %, hvis man ser på den samlede månedlige udgift pr. år det første år.

Men nu bliver det måske lidt nemmere at finde ud af, hvad den reelle pris er for disse tv-pakker. Forbrugerrådet har udviklet en prisberegner, som fortæller dig den samlede udgift pr. år og pr. måned for de forskellige tv-pakker, der er på markedet.

Du finder beregneren på taenk.dk/tv-beregner.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

 1. Hej Peter
  Jeg kan fortælle dig, at jeg har prøvet Canal Digital pakken, hvor de tilbød gratis opsætning, men da først TV manden havde sat det hele op, kostede det ca 1100 kr. Det er da ikke gratis som de reklamerede med, så jeg er færdig med alle deres tilbud, som ikke holder.
  Hilsen fra
  Tenna

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg