10. juli 2009

1 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Første sager om forældre der straffes for børns hærværk på vej

I Jydske Vestkysten kan man i dag læse om den første sag mig bekendt om forældre, der straffes for noget, deres børn har gjort.

Sagen handler om to 14-årige tvillingedrenge, der i weekenden sammen har begået et omfattende hærværk to steder. Det skal drengene så formentlig betale erstatning for, og det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at forældrene til de to børn ifølge en ny lov nu formentlig ud af egen lomme kommer til at skulle betale i alt 30.000 kr. for børnenes hærværk.

Den 1. juli trådte den nye “lov om hæftelse for børns erstatningsansvar” i kraft, en lov som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Loven betyder kort fortalt, at forældre fremover skal straffes økonomisk for de ulykker, deres børn går og laver. Og det vel at mærke uanset om forældrene har gjort alt, hvad de kunne for at opdrage deres børn bedst muligt. Hver gang et barn laver noget galt, kan forældrene komme til at betale op til 7.500 kr. Og da det i den konkrete sag i Varde drejer sig om to børn, der har begået hærværk to gange hver, havner regningen til forældrene altså på 30.000 kr.

Jeg synes, det er pinligt, at vi har den slags love i Danmark, men har du børn under 18 år, må du hellere se at få tegnet en forsikring, der kan dække sådanne potentielle erstatninger. Ellers ved du aldrig, hvornår det bliver dig, der kommer til at betale for noget, du ikke har gjort!

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

  1. Det er vel ikke anderledes end arbejdsgiverens ansvar for sikkerheden på arbejdspladsen? Uanset hvor mange gange arbejdsgiveren har fortalt sine folk, at de skal efterleve sikkerhedsreglerne, og uanset hvor mange krumspring han har gjort for at sikre, at de gør det: hvis en medarbejder kommer til skade, fordi han ikke har efterlevet reglerne, er det arbejdsgiverens ansvar. Altid, og uden diskussion.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg