17. januar 2010

0 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Få gratis dvd-film, bøger og andet godt

Det kan godt betale sig at læse det med småt, også når det gælder tv-reklamer. Ikke kun fordi det i forhold til de ting, reklamerne prøver at overtale os til at købe ofte er i den meget småt-skrevne tekst nederst på skærmen, de vigtigste ting står, men også fordi der her kan skjule sig en mulighed for gratis glæder.

Filmen "What happens in Vegas"
Filmen "What happens in Vegas"

For et par uger siden reklamerede flere af ugebladene i store tv-reklamer med, at der fulgte gratis dvd-film og bøger med, hvis man købte deres blade den efterfølgende uge. F.eks. fulgte dvd-filmen ”What happens in Vegas” med Cameron Diaz og Ashton Kutcher gratis med, hvis man købte ”Alt for damerne”. Købte man ”Familie Journalen” kunne man gratis få den første dvd i serien ”Vores planet” med bladet.

I begge tv-reklamer stod der på et tidspunkt i nogle få sekunder en linje med små bogstaver nederst på skærmen, hvor der blev gjort opmærksom på, at man også kunne få filmene helt gratis uden at købe bladet. Så skulle man bare ringe på et telefonnummer, der samtidig blev oplyst, og bede om det.

Det var da forsøget værd, tænkte jeg, og faktisk lykkedes det helt uden problemer. Jeg ringede blot til de oplyste telefonnumre og sagde, at jeg gerne ville have de to film tilsendt. De fik min adresse, og få dage senere lå filmene i min postkasse. Og ganske gode film i øvrigt.

Men hvorfor gør ugebladene det? Giver film og bøger væk gratis. Ja det er nok heller ikke med deres gode vilje (så havde de nok også skrevet det lidt tydeligere i tv-reklamerne). Men ifølge markedsføringsloven er det forbudt at sige, at noget er gratis, hvis det forudsætter, at man køber noget andet. Dette forbud kan man imidlertid ”komme uden om” hvis der ved siden af købssituationen også er en reel mulighed for at få den pågældende ting gratis.

Så næste gang du i en tv-reklame for et ugeblad eller lignende hører ordet ”gratis” så skynd dig at kigge i bunden af reklamen efter telefonnummeret, du skal ringe på for at få den gratis gave. Men du skal være hurtig. De er ikke interesserede i, at du ser det, så det står med små bogstaver, og det står der ikke ret længe.

Og når du ser reklamen, så skriv også gerne om det i en kommentar her på siden. Så kan vi andre også få del i de gratis glæder.

Opdatering 19/1 2010: Så er der gratis dvd-film hvis du ringer på 72 34 20 00 mellem 13 og 15. Det er bladet Kig ind, du denne gang skal henvise til, så får du en dvd-film tilsendt. Prøv det.

Opdatering 21/1 2010: Så er der også mulighed for gratis at få bogen “Prædikanten” af Camilla Läckberg, hvis du ringer på 72 34 23 01 på hverdage mellem 13 og 15. Det er bladet Femina, du skal henvise til for at få den tilsendt. Du kan læse om bogen på Feminas hjemmeside.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg