6. oktober 2008

4 kommentarer

minutters læsetid

For nylig fik jeg mig langt om længe en profil på Facebook. Og i går, hvor jeg var ved at udforske mulighederne i dette for mig nye univers, blev jeg på et tidspunkt fristet af et billede af en Daim bar i højre side af skærmen, hvor der som på så mange andre hjemmesider vises diverse reklamer.

Det der lokkede var, at jeg kunne få en gratis Daim og deltage i en konkurrence bare ved at svare på et par spørgsmål. Så jeg klikkede på reklamen og kunne næsten allerede føle, hvordan min mund løb i vand. Jeg elsker Daim.

På konkurrencens hjemmeside skulle jeg først udfylde nogle oplysninger om mig selv og så acceptere konkurrencebetingelserne, som der var et link til. Rent undtagelsesvist klikkede jeg rent faktisk på linket til betingelserne, og så fik udsigten til min Daim pludselig en bitter eftersmag. Det viste sig, at jeg ikke bare sagde ja til at få reklamer fra én, men en lang række af firmaer, jeg aldrig har hørt om før, og som jeg helt sikkert ikke er intereseret i at modtage reklamer fra. Faktisk ”accepterede” jeg via betingelserne at modtage e-mail reklamer fra:

 • PointShop.dk
 • Hephey
 • Tilbudsklub
 • Lokaltilbud
 • Chanti
 • Flyrejsen
 • Alletiderspost
 • Yesbuzzmedia
 • EAmail.dk
 • ASE
 • Viasat
 • www.3godetilbud.dk

og tilmed at kunne blive kontaktet telefonisk af:

 • ASE
 • Viasat
 • www.3godetilbud.dk

En sådsan usmagelig fremgangsmåde rejser jo for det første spørgsmålet, om det er lovligt? Det er det naturligvis ikke. Det er klart i strid med markedsføringslovens spambestemmelse (§ 6). Men derudover kunne jeg da godt være i tvivl om, om de pågældende firmaer ovenfor overhovedet er klar over, at de medvirker til en sådan reklamekampagne, eller om det er et smart reklamebureau, der prøver at indsamle en masse e-mail adresser uden virksomheders vidende om fremgangsmåden. De fleste firmaer har jeg som sagt aldrig hørt om, men firmaer som Viasat og ASE (Arbejdsløshedskassen for Selvstændige Erhvervsdrivende) må da kende reglerne på området og holde sig for gode til den slags, eller hvad?

Under alle omstændigheder viser eksemplet, at man ikke bare uden videre skal klikke ja til vilkårene i sådanne konkurrencer, hvor man oplyser sin e-mail adresse. Prisen kan vise sig at blive høj.

(Et godt tip er i øvrigt at oprette en separat e-mail adresse kun til deltagelse i konkurrencer og lignende. Dermed kan man undgå at få sin seriøse mailboks forurenet med reklamer)

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

 1. Så skal du bare høre min erfaring med daim-reklamen. Jeg hoppede nemlig på den! Jeg betalte de fem kr i omkostninger via min netbank, og opgav min kærestes navn og adr. Jeg ville nemlig overraske ham med daimen.
  Resultat: Der er aldrig kommet nogen daim.
  OG lige siden har PointShop trukket 270 kr fra min konto, hver måned. Det er et halvt år siden nu.

  Flot ikk?

 2. Jeg var også ved at hoppe på den, men jeg er godt nok glad for, at jeg ikke gjorde det.

  Har du skullet betale for nogle af alle de åndsvage ting du har gået ind af døren?

 3. hold da jeg var selv lige ved at klikke på det… men jeg har bar et lille spørgsmål modtager i så nogensinde de lovet ting eller???

  Kristina

 4. Jeg kan kun give dig ret..
  Jeg lavede samme nummer og jeg begyndte at modtage mail fra iQuiz.
  De lover samtlige gratis præmier til alle, hvis man liiiiige udfylder en skide bruger-undersøgelse. Det gjorde jeg utallige af gange, da ALLE tilbud var fristende.

  Jeg modtog mails fra alle overstående, som du selv har fået skrevet ned.. Og nu blev det endnu mere underligt, min mor (jeg er 15 år, brugte mit mors navn i undersøgelserne), så blev hun ringet op af alle slags firmaer, hvilket jeg skrev i undersøgelsen de IKKE skulle.. Det gør det så bare.

  En dag, så gik det over stregen..
  Min mor/jeg begyndte at modtage pornoblade fra Orion uden at abonnere på det. NU mener jeg de har overtrådt min grænse nådesløst – Jeg vil simpelthen ikke finde mig i det.
  http://www.Orion.dk er slet ikke med i undersøgelserne, men på mærkværdig vis fik vi dem.

  Det var så bare min lille historie.
  SIG NEJTAK TIL BRUGERUNDERSØGELSER, DU VED IKKE HVAD DU SIGER JA TIL OG GÅR IND TIL!!!!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg