28. august 2010

1 kommentarer

minutters læsetid

Tjekker du hvad andre internetbrugere mener om et netbutik, før du handler? Bruger du prissammenligningssider til at finde ud af, hvor du finder varerne billigst? Hvis ja, så husk på, at du ikke altid kan stole på, hvad du finder på nettet.

Som læsere af bloggen her ved, så er det muligt at kommentere på alle indlæg på siden. I går var der en person, som skrev en meget kort kommentar med følgende indhold: ” Jeg synes iphone 4 er for fed, og så kan man få den for kun 99 kr.”. En lidt underlig kommentar syntes jeg, når nu indlægget handlede om, at den nye iPhone hos Telia reelt koster over 7.000 kr., selv om Telia prøver at give indtryk af noget andet.

Nu er det sådan, at kommentarer fra besøgende, der ikke tidligere har fået en kommentar godkendt på forbrugerbloggen, skal godkendes inden de bliver offentliggjort, og inden jeg godkendte indlægget, besluttede jeg mig derfor for at kigge lidt nærmere på indlægget.

Det viser sig, at den der har skrevet kommentaren også har opgivet navnet på sin hjemmeside som 4iphone.dk. Går man ind på den hjemmeside opdager man, at der er tale om en hjemmeside, som består af en enkelt side. Teksten på siden handler om den nye iphone 4 skrevet på lidt dårlig dansk, men hvor det med al tydelighed fremgår, at formålet har været at nævne ordet ”iphone” så mange gange som muligt, formentlig for at give Google det indtryk, at hjemmesiden handler om iphone.

Og hvorfor så det? Jo, det eneste formål med hjemmesiden er efter min vurdering at få besøgende til at klikke på linket øverst på siden, som er et link med teksten ”Køb Iphone 4 16GB Black hos 3 for kun 1199,-”. Et link, der bare sender brugerne over på teleselskabet 3’s hjemmeside på den underside, hvor man kan købe iphone 4. Men hver gang det lykkes ejeren af hjemmesiden 4iphone.dk at lokke folk til at klikke på dette link, ja så tjener den pågældende penge.  Og jo flere hjemmesider, der linker til hjemmesiden 4iphone.dk, jo flere klik må den pågældende formodes at få på linket. Der er altså med andre ord tale om et lidt primitivt forsøg på at tjene lidt penge på internetannoncering.

Men hvorfor tager jeg nu sådan på vej over det og skriver om det her på bloggen. Jo, sagen er jo den, at den slags reklamespammere forurener internettet. De laver en masse falske hjemmesider, hvor de prøver at give indtryk af, at hjemmesiderne giver objektiv information eller lignende eller laver useriøse prissammenligninger. I realiteten er der bare tale om skjulte reklamer. Og derudover er de pågældende jo snyltere, som i stedet for selv at lave hjemmesider med et reelt indhold bruger deres tid på at få spredt deres links til deres egen primitive reklameside på så mange seriøse hjemmesider som muligt.

Ved et lille tjek på hjemmesiden dk-hostmaster.dk kan man se, at den person, som skrev indlægget ovenfor, også har registreret en lang række andre hjemmesider med samme formål, et formål der skal syne af at være en hjælp til os forbrugere, men hvis reelle formål blot er at ejeren af hjemmesiderne tjener penge på forbrugernes bekostning.

Så mit budskab til sådanne reklamespammerne er kort fortalt: Drop plattenslageriet og få jer et seriøst arbejde.

Mit budskab til alle andre: Vær skeptisk, når du læser andres anbefalinger af et produkt på nettet og vær også skeptisk i forhold til hjemmesider, der giver sig ud for at være prissammenligningstjenester. Tjek altid seriøsiteten på hjemmesiden først, og tjek hvem der står bag, inden du beslutter dig for, hvor meget vægt du kan lægge på oplysningerne.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

  1. Dette er ikke noget nyt fænomen. Der er hjemmesider der er godt lavet og hvor man godt kan se at det er en reklameside og at man herefter kan klikke videre til den egentlig hjemmeside og der er andre hjemmesider som er noget være pjat og nogen gange lidt svære at gennemskue. Disse “reklamesider” fungere som mellemmand og tjener penge via. affiliate programmer og de er vældig populærer indenfor seo verden. De kan så gøre det på en fin eller mindre fin måde.

    Min holdning er at hvis man har en blog, så vær altid kritisk med hvem der får lov til at oprette kommentarer. Jeg bruger selv metoden med at man skal have godkendt det første indlæg fordi det begrænser spam. Derudover – hvis man tillader et indlæg med et link i så sørg for at det har en nofollow attribut på (med mindre det er en rigtig god ven man gerne vil hjælpe). Det gør at den der efterlader kommentaren ikke kan udnytte din blog i SEO øjemed, med mindre du selvfølgelig giver lov.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg