27. oktober 2008

0 kommentarer

minutters læsetid

Under overskriften ”Cult scorer på sexede reklamer” kunne man i Erhvervsbladet i torsdags den 23. oktober 2008 læse en lang og rosende artikel om firmaet Cult A/S, som står bag bl.a. energidrikken Cult Shaker.

Cult shaker reklamen
Cult shaker reklamen

Artiklen indeholdt en meget positiv beskrivelse af, hvordan en dansk virksomhed ved at tænke alternativ markedsføring har været i stand til at skabe megen opmærksomhed omkring sine produkter.

Artiklen kunne imidlertid lige så vel have haft samme overskrift som dette indlæg, for hvad artiklen i al sin unuancerethed ikke nævner, er at reklamerne efter Forbrugerombudsmandens vurdering er kønsdiskriminerende, uetiske og i strid med markedsføringslovens § 1 om god markedsføringsskik.

Cult shaker reklamerne er, som Forbrugerombudsmanden beskriver det, eksempler på en særlig form for reklame, som det er nærliggende at tro, bevidst tilsigter at provokere og måske også har til formål at fremkalde indgreb fra myndighederne, og som medfører en betydelig medieomtale med en deraf følgende markedsføringsfordel, en ekstra og gratis reklame.

Som det fremgår af artiklen i Erhvervsbladet, har reklamerne da også været en stor succes. Målgruppen elskede ifølge direktøren reklamen og 42 dage i træk fik reklamerne medieomtale.

Nu får de det så en gang til, og på den måde demonstrerer Cult shaker reklamerne vel så igen, at det desværre nogle gange faktisk kan betale sig at overtræde markedsføringsloven.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg