Grænsekontrollen – sådan bliver vi holdt for nar

Senest opdateret: 24. juli 2018Af

Er du en af dem, der går og tror, at vi har genindført grænsekontrollen til Danmark?

Når jeg ser tv og læser aviser, har jeg ikke kunnet undgå at få det indtryk, at vi for efterhånden et stykke tid siden genindførte grænsekontrollen for at hindre flygtningestrømmen til Danmark. Og en gang hvert halve år bliver vi mindet om det, når Inger Støjberg er ude i medierne og fortælle, at vi lige forlænger den “midlertidige” grænsekontrol med yderligere 6 måneder. Omtalen suppleres både på tv og i de trykte medier af billeder af en grænsekontrol, hvor vi ser et stort telt slået op, og hvor alle biler passerer en kontrolpost:

Padborg grænseovergang

Padborg grænseovergang

Det er den grænsekontrol, som skal gøre Dansk Folkeparti glad (og bare rolig, til venstre uden for billedet er der et sted, hvor grænsevagterne kan gå ind og drikke kaffe).

Og når man ikke hører andet, må man som borger vel også gå ud fra, at det forholder sig på samme måde ved de øvrige grænseovergange. For det ville vel næppe give mening kun at lave en sådan grænsekontrol ved en enkelt grænseovergang eller to. Men det er lige netop, hvad man har gjort. Ved en række af de andre grænseovergange kan man passere uhindret over en hel ubevogtet grænseovergang, som det f.eks. ses på dette billede af grænseovergangen ved Sæd:

Sæd grænseovergang

Sæd grænseovergang

Og her grænseovergangen ved Aventoft:

Aventoft grænseovergang

Aventoft grænseovergang

Hvor dumme er det lige, vi tror, dem, der vil ulovligt ind i landet, er?? Man skal da være ualmindelig dum, hvis man som en, der vil ind i landet ulovligt, lige præcis vælger en af de grænseovergange, hvor der er kontrol, når nu der er så mange andre grænseovergange uden kontrol.

Jeg kan ikke se det på anden måde, end at det hele er ét stort skuespil, som har til formål at holde de vælgere for nar, som går ind for, og som går og tror, at vi har genindført grænsekontrollen. Og Dansk Folkeparti og deres støttepartier kan da heller ikke være uvidende om, at det forholder sig sådan, så stemmer du på dem, kan du jo gå og tænke lidt over det indtil næste valg, imens du bruger både dine og mine skattepenge på en nytteløs “grænsekontrol”.

Det, der måske kan undre mest, er dog imidlertid at medierne tilsyneladende spiller så velvilligt med. Burde det ikke være netop deres opgave at afsløre den slags?

Der er forskel på grænsekontrol i medierne og i virkeligheden…

One Comment

  1. Torben Cároc august 10, 2018 kl. 9:50 am- Svar

    For mange år siden var det fornedrende at lyve. Ikke engang medierne havde lyst til at blive afsløret i at lyve. I dag trækker man på skuldrene og surfer i stedet på nettet for at finde nyheder. Der lyves også friskt, men man kan i det mindste sammenligne forskellige kilder. Hvis man altså er tilstrækkeligt aktiv. Dem som ikke gider, bliver bare stemmekvæg. Men via stemmesedlen rammer uvidenhed os alle.

Skriv en kommentar