Vær opmærksom på, hvilken valuta du betaler i
Forestil dig denne situation: du og konen har været på ferie på Mauritius, og nu står I i lufthavnen og skal hjem. Det viser sig, at I har proppet lidt for meget i kufferterne, og I bliver derfor bedt om at betale for overvægt. Medarbejderen i lufthavnen oplyser, at det kommer til at koste 9.800 MUR (hvilket svarer til ca. 1.896 kr.). Av, det var sure penge, men I betaler med visa-kortet. Da I kommer hjem, opdager I så til jeres store forskrækkelse, at der ikke er hævet 1.896 kr. (9.800 MUR) på jeres konto, men 9.800 danske kr. For bagageovervægt…
Det var situationen for et ægtepar, hvis sag for nylig blev afgjort i Pengeinstitutankenævnet.
Under sagen oplyste ægteparret, at de i lufthavnen var blevet oplyst om, at det var 9.800 MUR, de skulle betale, og at ingen ved deres fulde fem jo ville betale 10.000 kr. for bagageovervægt, hvorfor det måtte derfor være indlysende, at de var gået ud fra, at de betalte i den lokale valuta. De kunne imidlertid ikke fremvise nogen kvittering, der dokumenterede, at betalingen var sket i MUR, og flyselskabet bekræftede under sagen skriftligt, at det var det korrekte beløb i den korrekte valuta, der var hævet. Da betalingen samtidig var sket med indtastning af pinkode, lagde Pengeinstitutankenævnet til grund, at betalingen var korrekt gennemført, og ægteparret tabte derfor sagen.
Hvad kan du så lære af det?
Jo, for det første skal du selvfølgelig gøre, hvad du kan, for at sådan et problem ikke opstår. Sørg derfor altid for at tjekke, hvad der står på skærmen på betalingsterminalen, inden du taster koden ind og klikker ok. Sørg så også for at få en kvittering, og tjek mens du stadig er på stedet, at beløbet står rigtigt på kvitteringen. Og gem så ikke mindst kvitteringen, i det mindste indtil du er kommet hjem og er sikker på, at der ikke er hævet flere penge på din konto, end du godkendte.
Abonnér på mit nyhedsbrev
Få besked hver gang der er et nyt indlæg