26. januar 2013

0 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bliver du snydt, når du betaler i udlandet?

Har du nogensinde prøvet at købe noget i udlandet og betalt med dit Visa, Mastercard eller lignende? Måske du i den forbindelse er blevet spurgt, om du ønskede at betale i den lokale valuta eller i danske kr.?

Det bliver mere og mere almindeligt, at butikkerne spørger om dette, og det samme sker også nogle gange, når man handler på en udenlandsk hjemmeside.

Umiddelbart ville man jo nok bare sige ja tak til at betale i danske kr., men er det nu også en god ide? Ja for den forretning, du handler hos, er det i hvert fald en god forretning, så der er ikke noget at sige til, at de spørger dig.

Sagen er nemlig den, at forretningen, hvis du siger ja til at betale i danske kr., typisk afregner til en lidt dårligere kurs, end hvis du blot vælger at betale i den lokale valuta og så lader din egen bank om at foretage omregningen.

Et eksempel: Jeg er netop hjemvendt fra ferie i Thailand, hvor jeg skulle betale en regning på ca. 500 kr. på hotellet. Jeg blev her spurgt, om jeg ville betale i danske kr. eller i thailandske bhat. Jeg valgte thailandske bhat, og efter hjemkomst kunne jeg se, at der på min konto var hævet 528,92 kr. Havde jeg sagt ja til at betale i danske kr. på hotellet i Thailand, skulle jeg i stedet have betalt 543,22 kr., altså 14,30 kr. ekstra, eller hvad der svarer til 2,7 % oveni.

Nu er 14 kr. jo ikke i sig selv mange penge, men hos nogle butikker er procentsatsen højere end 2,7 %, og nogle gange køber man jo også for mere end 500 kr. Hvorom alting er så er det i hvert fald penge ud ad vinduet, når man siger ja til at betale i den lokale valuta i udlandet, og jeg har endnu ikke oplevet en forretning gøre opmærksom på, at man faktisk betaler ekstra for at få lov til at betale i danske kr. Så vær opmærksom på det, næste gang du bliver spurgt.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg