24. august 2010

0 kommentarer

minutters læsetid

Så er der igen svindlere på spil i forsøget på at lokke kreditkortoplysninger ud af dig. Mange danskere har de sidste par dage modtaget e-mails, der giver sig ud fra at være fra PBS, og som opfordrer modtagerne til at oprette en ny kode til deres Visa- eller Mastercard til brug for køb på internettet.

For at oprette den sikre kode, skal man imidlertid oplyse kortnummer, kontrolcifre og kode på ens eksisterende kreditkort. Og heri ligger svindlen. PBS har ikke noget med e-mailen at gøre. Den er udsendt af internetsvindlere med det ene formål at lokke kreditkortoplysninger ud af dig, oplysninger som så efterfølgende kan misbruges af svindlerne, en svindel der kan resultere i, at der dukker hævninger op på din bankkonto, som du ikke selv har foretaget.

Hvis du modtager e-mailen, er det bedste, du kan gøre, blot at slette mailen uden at klikke på den vedhæftede fil. Har du reageret på mailen og udfyldt den vedhæftede fil, bør du hurtigst muligt kontakte din bank, som så vil spærre dit kort.

Denne form for svindel kaldes ofte for phishing. Hvis du vil vide mere om, hvad det går ud på, hvordan du undgår at blive et phishing-offer, eller hvad du gør, hvis du har været udsat for phishing så læs temaet ”Identitetstyveri (phishing)” her på siden.

Den falske mail ser sådan ud:

Mailen er vedhæftet en fil med navnet ” Opret din kode til Verified by Visa eller MasterCard SecureCode.htm”.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg