3. marts 2009

2 kommentarer

minutters læsetid

Stor var min overraskelse, da jeg i dag kom forbi Bella centret. Her var en kæmpe 75 meter høj vindmølle netop blevet rejst på parkeringspladsen foran Bella Center. vindmølle

Det viser sig, at vindmøllen er blevet opstillet i anledning af det kommende klimatopmøde i København til efteråret. Og det er oven i købet sket med klimaminister Connie Hedegaards velsignelse. Hun skal i hvert fald indvie vindmøllen den 10. marts.

Som der står i den godkendelse, Københavns Kommune har givet til opstillingen, så har meningen været at etablere et ”særdeles spektakulært blikfang foran Bella Center, som skal huse FN’s klimatopmøde i december 2009.”

Med dens højde på 75 meter og en vingediameter på 52 meter må man da i hvert fald sige, at vindmøllen bliver et blikfang, men måske knap så meget spektakulært som et skæmmende vartegn de fleste naboer nok gerne ville have sig frabedt. Men naboerne er nok slet ikke blevet spurgt.

Ifølge Bella Centers hjemmeside er det planen, at vindmøllen skal blive stående foran Bella Center indtil 1. april 2010.

Hvad enten man er en af de mange beboere i Ørestaden, eller man spiller på den store golfbane lige over for eller man går en hyggelig tur på den fredede Amager Fælled skal man altså nu med andre ord have udsigten skæmmet af en kæmpe vindmølle.

Det kan godt være, at vindmøller leverer bæredygtig energi, men de hører ikke hjemme midt i et beboelsesområde og heller ikke i rekreative områder. Politikerne bliver nødt til at sætte grænser i forhold til bæredygtighed i den forstand at ikke alt er ok, bare fordi det er bæredygtigt. Det har de ikke været særligt gode til i dette tilfælde, og man kan frygte, at det bare er en forsmag på, hvad der skal ofres på bæredygtighedens alter.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

 1. Hej Peter

  Nu er det jo ikke alle, der mener at en vindmølle skæmmer landskabet. Jeg synes personligt at det er et imponerende og flot bygningsværk og undrer mig over at den ikke får lov til at stå der permanent. Der er jo ikke umiddelbart nogle naboer, udover Bella Centeret og golfbanen) i nærheden af møllen, så jeg har svært ved at se hvem det er som generes af møllen.
  Du kan læse mere om de undersøgelser der er lavet, forud for opstilling af møllen, her:
  http://www.miljoe.kk.dk/102AF619-957F-4E74-B002-409AE8374621

  Mange hilsner

  Allan

 2. Hej Peter,

  Jeg kan udemærket se din pointe med hensyn til, at denne bæredygtighed ikke bør løbe ud af en tangent. Men lige præcis på dette punkt – dette vigtige punkt omkring miljø og klima, hvor Danmark jo i lang tid har været et forgangsland, bør man så ikke i “den gode sags tjeneste” tillade en vindmølle / provokation / øjenåbner, for blot der igennem, at skabe debat omkring vigtigheden af bæredygtige energikilder i stedet for olie og kul mv? Ikke for at drage paralleller til en af italiens største tænkere Machiavelli, men burde man ikke (blot denne gang) lade målet hellige midlet? Og dermed lade de naboretlige regler hvile et lille års tid til møllen var taget ned igen? En vindmølle er ikke køn, men personlig skulle jeg ikke brokke mig, hvis den stor i min baghave, såfremt det potentielt kunne gavne miljøet ved at skabe den rette debat op til et klimatopmøde.

  Med venlig hilsen

  Jeppe

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg