​​​​Nigeriabreve

Har du modtaget en mail fra en, der siger, at han har en masse penge, som han har brug for din hjælp til at få ud af et eksotisk land? Lad dig ikke narre. Du er ikke ved at blive rig, du er ved at blive snydt.

Se nedenfor, hvad det går ud på.

Hvad er et Nigeria-brev og hvad går svindlen ud på?

Et Nigeria-brev er en e-mail (eller måske et brev) fra en person som påstår, at han er en nuværende eller forhenværende bankmand, militærperson, (eks)præsident eller lignende. Denne person har en masse penge stående på en konto i en bank i sit hjemland, som han ønsker at få ud af landet, og til det har han brug for din hjælp. Hvis han får lov til at sætte de mange penge ind på din konto, skal du blot videresende måske 80 % af pengene til en anden konto, og så kan du selv beholde de sidste 20 %.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også. I sidste ende er det nemlig altid dig, der skal sende penge først, inden de mange millioner kan overføres til din konto, og som du måske allerede har gættet, så bliver de mange millioner aldrig overført til din konto. Der er tale om et svindelnummer, som udelukkende har til formål at narre penge ud af dig.

Man kalder dem Nigeria-breve, fordi de oprindeligt gav sig ud for at være afsendt af nigerianske embedsmænd. Det er der stadig mange af e-mailene, der gør, men i dag kommer mange af brevene også fra mange andre steder, og udtrykket bruges derfor i dag generelt om den pågældende form for svindel.

Nigeria-brevs svindlen kaldes også 419-svindel (419-scam) efter paragraf 419 i den nigerianske straffelov, som forbyder den pågældende svindel.

Et andet navn, man også ofte ser er ”advance fee scam”, som jeg ikke kan komme på en god dansk oversættelse af, men det kunne måske oversættes til ”forhåndsgebyr fidusen”, hvilket henviser til den måde, du bliver snydt på.

Begrundelserne for, at den pågældende er i besiddelse af så mange penge, og hvorfor han ikke blot selv kan flytte pengene, kan være mange, men der henvises ofte til en kæmpe arv, eller optøjer og revolution som har ført til at personen nu er interesseret i at få en masse penge ud af landet i en fart. Du vil derfor ofte også blive bedt om at holde det hele meget hemmeligt.

Svarer du på en Nigeria-mail, modtager du måske nogle officielt udseende dokumenter, der skal dokumentere, at pengene findes. Det gør de imidlertid ikke i virkeligheden. Alt er fup, og du ender med at blive franarret en masse penge.

I den første mail/det første brev står der formentlig ikke noget om, at du skal betale noget undervejs i processen, men det vil du få at vide i følgende mails. Typisk vil du først få at vide, at det er nødvendigt at betale et mindre gebyr til en advokat, for noget juridisk papirarbejde, en kurer, bestikkelse eller lignende. Betaler du gebyret, vil der altid opstå alle mulige andre situationer som kræver, at du bliver nødt til at sende endnu flere penge, inden pengene kan overføres, og sådan fortsætter det indtil du ikke har flere penge, eller til du opdager, at der er tale om et fupnummer. Der har aldrig været et stort millionbeløb. Hele historien er en løgn for at få dig til at betale.

Hvis ikke du allerede kender dem, kan du her se et par eksempler på Nigeria-breve

Hvor har de fået din e-mail adresse fra?

Det, at afsenderen af en Nigeria-mail kender din e-mail adresse, betyder ikke, at der så alligevel er en vis sandsynlighed for, at afsenderens hensigter er reelle.

Internetsvindlere har mange forskellige metoder til at indsamle e-mail adresser til brug for udsendelse af e-mail spam på. Bare for at nævne et par af mulighederne kan det være, at de simpelthen har gættet sig frem til din e-mail eller at de måske har fundet den et sted på internettet.

Hvad skal du gøre, hvis du modtager et Nigeria-brev?

Det eneste, du skal gøre, hvis du modtager et Nigeria-brev i din indbakke er at slette mailen. Du bliver ikke rig, men fattig af at svare på mailen, og der kommer heller ikke noget ud af at videresende mailen til myndighederne, som ikke har tid til den slags sager.

Hvem står bag Nigeria-brevene?

Det er udenlandske kriminelle, der står bag Nigeria-brevs svindlen, ofte professionelt organiserede kriminelle.

Svindlerne opererer typisk via anonyme e-mail adresser og telefonnumre, ligesom betaling typisk sker på en måde, der ikke kan spores (f.eks. via Western Union).

Kan man ikke få dem stoppet?

For at sige det pænt, så er decideret svindel på internettet nok ikke et område politiet prioriterer særlig højt.

Er du blevet snydt, kan du prøve at melde sagen til politiet, som har pligt til at modtage anmeldelsen, men du skal ikke forvente, at de foretager nogen egentlig efterforskning, eller at du kan få dine penge tilbage.

I praksis er den eneste mulighed for at komme Nigeria-breve og lignende til livs, at du blot lader være med at reagere på den slags mails. Er der ingen der reagerer på mailene, tjener afsenderne ingen penge, og så holder de op.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, du ikke har fået svar på, eller synes du, der mangler noget i teksten ovenfor, så send mig en mail på kontakt@forbrugerbloggen.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

 1. Jeg har også netop opdaget, jeg er blevet scammet, af en flot amerikansk soldat, jeg mødte på et datingsite. Han påstod han var udsendt i Libyen pt. Han virkede meget troværdig, og ville gerne kunne sms’e mig, mens han var i Libyen. Men det krævede at jeg ansøgte US Army om tilladdelse, og skulle skrive hans soldat nr. Reference nr. Osv. Det virkede troværdigt, og jeg fik en mail tilbage fra US Army, som ville have mit fulde navn, adresse og Tlf. Som jeg dum og naivt nok sendte dem. Heldigvis har jeg en klog 14 årig datter, hun prøvede at sætte et af de billeder ind, han havde sendt mig, på Google. Og straks kom der advarsler om ham, utallige advarsler. Han florerer åbenbart på mange datingsites, og har snydt mange kvinder. I virkeligheden er han fra Nigeria! Jeg føler mig utrolig dum, og vil gerne høre om han kan misbruge de oplysninger jeg fik sendt. Altså fulde navn og Tlf nummer? Jeg håber det virkelig ikke, og er temmelig utryg nu!

 2. Hej Ano

  Du kan være helt sikker på, at det er svindel, og det vil vise sig, når den flotte amerikaner beder om penge til flybilletten til Danmark. Han finder sikkert på en god undskyldning for, hvorfor han ikke lige selv kan betale den, men han vil uden tvivl bede om at få penge tilsendt, og så afslører det hele jo forhåbentlig også lidt sig selv for din mands eks.

 3. Hej.

  Jeg kender en, der skriver med en “soldat fra USA” der er i krig i Nigeria – jeg synes ikke at jeg har hørt om amerikanske soldater i Nigeria. Jeg kender en soldat herfra, der har været udsendt i mange lande også i Afrika, men ikke i Nigeria…

  Han har sendt et super flot billed af ham, men jeg synes nu, at der er virkelig noget galt! Han skriver HVERDAG til hende på engelsk – hej søde skat osv. Hun fortæller også at de har forsøgt Skype uden held, de har skrevet sammen hver dag i 1-2 måneder. Men jeg ved ikke om hun har betalt nogle penge? Han vil gerne kommme til Danmark.

  Kan dog også sige, at jeg er bange for at hun er naiv til det – hun er for resten min mands eks og har 3 børn med ham, at hun har været hos os fornylig og fortalte om ham amerikanske soldat – en meget flot fyr. Og hun ligner en typisk tynd og storryger, at hun ikke er særligt pænt. Hun er endda sød at snakke med, men er bare bange for at det hele er falsk 🙁

  Er andre, der også chatter med en amerikansk soldat fra Nigeria?

 4. Hej

  Dette Nigeria brev blev sendt til vores adresse med Post Danmark fra Mallorca, det er faktisk første gang jeg har oplevet at de sender det pr. Post

  Dear Andre Lewandowski,
  Firstly, I must solicit your conidence in this transaction; this is by virnre of its nature as being utterly
  confidential- Thouglr I know thal a transaction of this magnitude will make one apprehensive and worried, but I
  am assuring you that all will be well at the end of the day.
  Let me start by first introducing myself properly to you. It may surprise you receiving this letter from me, since
  there was no previous corespondence between us. My name is Mario Carbardo Esq. Personal Lawyer to Late
  Mr. Edwin Lewandowski. He died in the year 2003. My purpose of searching for you and contacting you is for
  you to help me secure the funds left behind by *y late client Mr. Edwin Lewandowski, to avoid it being
  confiscated or declare unserviceable by the Bank where this fund valued €12,950.000.00 (Twelve Million
  Nine Hundred and Fifty Thousand Euros) are deposited by my client before his death.
  The Bank has being issuing notice to contact the next of kin or the account will be declared unserviceable and
  the fund diverted to the Bank treasury, So far all my eflorts to get a hold of someone related to this man has
  proved abortive. Hence, I have contacted you. I am actually asking for your consent to present you to the Bank
  as the next of Kin/beneficiary of my late client’s fund, since you have the same surname, so that the proceeds of
  this account can be paid to your bank account.
  All I require is your honest cooperation to enable us achieve this transaction. I wish to point out that I suggest
  10% of this money to be donated to Charity Organizations, while the remainingg}o/o is shared equally between
  us. If you are interested, please contact me via Tel: +34 632 145155 Fax: + 34 971693 or Email:
  upon your response, I shall then provide you with more details that will help you
  understand this transaction well.
  The intended transaction will be executed under a legitimate arrangement that will protect you from any
  infraction ofthe law. However, if this business proposition offends your moral ethics, do accept my sincere
  apology. If you wish to achieve this goal with me, kindly get back to me with your interest for further
  explanation. Include your contact telephone and fax number in your response.

 5. Hej. Vil gerne advare kvinder om en yderst galant herre, Mr. Jovanni Elisson, der for tiden huserer på Facebook. Han præsenterer den samme baggrund som tidligere beskrevet; enkemand, forældreløs, adopteret fra Italien til North Carolina som barn osv. Han er drilling ingeneer in charge på en olierig UK. Han mailer en billet på buisnessclass med ankomst d. 23. november til Copenhagen Airport.Han er naturligvis velhavende, men mangler lige et beløb til erstatning af nogle ødelagte redskaber, som han hæfter personligt for ude på boreplatformen. Hans profilfoto samt tilsendte fotos stammer fra en tvivlsom israelsk datingprofil, og nogle af dem er anmeldt som stjålne på Google photos. Jeg har konfronteret ham med hans snyd og bedrag og han har trukket sig. I øvrigt ringede han sommetider med en kærlighedserklæring, naturligvis fra et hemmeligt nummer. Hold jer langt væk fra denne latino lover;-) Venligst Karin

 6. JEg fik i går en privat besked fra dba på en vare, jeg har til salg. Hun ønskede at købe varen. Jeg oplyser hvor meget hun skal overfører, og kontonummer, og beder om hendes adresse. Det er sådan jeg ofte har solgt ting på dba.
  I dag medtager jeg en email fra hende.

  Hej igen,
  jeg ønsker at købe denne vare til min dejlige barnebarn, og jeg vil have dig til at sende det direkte til min barnebarn i Nigeria. Jeg er på en turné krydstogt med alle min familie og venner, så jeg har ingen i Danmark nu, at du kan sende den til hverken jeg kommer hjem når som helst snart at samle det op. Men jeg vil have dig til at hjælpe mig sende det til mit barnebarn i Nigeria, og jeg vil tage sig af porto gebyr. Jeg er villig til at tilføje ekstra 300 kr til din pris.

  Jeg vil betale for varen via bankoverførsel sin hurtigere og pålidelig Jeg vil betale for portoen. Jeg har talt med Post Danmark og det element kan sendes til Nigeria, så Jeg ønsker, at denne post skal sendes via Post Danmark og jeg vil være ansvarlig for porto gebyr og forsendelse. Jeg ønsker at foretage betalingen nu, så husk at komme tilbage til mig med det samme. jeg håber du kan hjælpe mig ud. Jeg skal bruge nedenstående oplysninger for at fortsætte med betalingen.

  Bankoplysninger…………
  Produkt + Porto ………..

  Mvh
  Melissa

  Nu er spørgsmålet så, hvad jeg skal gøre. Jeg har jo sendt mit kontonummer. Bør jeg lukke min konto?

 7. Dette er ganske vist ikke en helt typisk Nigeria mail – og dog… den ser helt tilforladeligt ud – idet den fremstår med googles eget brevhoved, og undesøger man afsenderen, så ser det også legit ud.
  der er bare det at det er send fra en tysk mail addresse der tilhøre et tysk firma og en kvinde

  – det hænger ikke sammen med afsenderen, så pas på den…

  mailen den er sendt fra er: edith.halves@haw-hamburg.de

  ledsager teksten er:
  Dear Google User,
  Congratulations for emerging as one of our winners, see attached document
  for details.

  Edith Halves
  P.R.O Google

  Omtalte vedhæftede dokument er som flg.:

  From: Google Inc.

  Corporate Headquarters,

  1600 Amphitheatre Parkway,

  Mountain View,

  California, 94043,

  United States,

  Thru: Google Inc,

  Google UK,

  Manchester, Peter House

  Oxford Street, Manchester

  M1 5AN

  Manchester, United Kingdom.

  Dear Google User.

  GOOGLE REWARD

  Google Incorporation is one company that earns its profit mainly from advertising using their very own Google Ad Sense, Google Chrome browser, Google search engine, Gmail, Gala, Sify, e-mail service Google Maps, Google Apps, Orkut social networking and YouTube video sharing, which are offered to the public and was officially Incorporated on the 4th of September 1998, and our profit margin have been great.

  In a bid to reward our numerous users/customers/clients who in one way or the other have contributed to our great success and achievement and had dealings with Google Services, Search Engine, Gmail, YouTube, Translator, Google Map, Google Earth, Ad Sense e.tc,

  The Board of Directors and Management has decided to come up with the Google Reward Scheme (GRS) to show our appreciation and also pray your continual usage of our services. In view of this A GOOGLE REWARD PROGRAM was organized which is first of its kind to encourage our users, and that the interest of our users are dear to us and also to say thank you. This promotion was set-up to encourage the active use of the Google search engine and the Google ancillary services.

  We wish to congratulate you, for being selected as one of our lucky winner in the ongoing GOOGLE REWARD PROGRAM in our “C” Category Winners. Hence we do believe with your prize, you will continue to be active in your patronage and loyalty to Google as a total of 6 Winners emerged worldwide, Draw from different continents of the world.

  A Bank Cheque have been issued in your favor, hence you have won for yourself the sum of £550.000.00 (Five Hundred and Fifty Thousand British Pounds Sterling) and also you have been enlisted as One of the Google Ambassadors.

  We are aware of the rampant abuse of Google as a company and we are assuring all our users that we are working on this, as Google does not run a lottery and we will bring all those involved to book.

  To claim your reward, please contact our Reward Co-Ordinatoor Dr. Paul Morrison by neatly filling the verification and funds release form below, as your payment will be released and arranged by our United Kingdom Office;

  VERIFICATION AND PAYMENT RELEASE FORM.

  *First Name

  *Last Name

  *Residential Address

  *Telephone/ Mobile

  *Nationality/Country

  *Age

  *Sex

  *Occupation/Position

  *Amount Won

  *Alternate Email

  To File For Your Claim, Please Contact Our,

  REWARD CO-ORDINATOOR

  DR. PAUL MORRISON

  E-MAIL: userwinner2012@googlemail.com

  PHONE: +44 703-592-8181 Fax: +44 7006-934-989

  Note: You can fill your verification and funds release form by printing and manually filling or you can fill directly on mail, or provide the details on Microsoft Word.

  Congratulations from the Staff & Members of Google Incorporation.

  Dr. Larry Page.

  Chairman of the Board and Chief Executive Officer,

  Google Inc.

  Corporate Headquarters,

 8. Da jeg havde en telefon til salg i gul og gratis,var der en der ville købe den. Den koster 800,- og vedkommende ville betale 1300,- incl forsendelse da det var til en ven i Nigeria,og jeg skulle sende den derned.Vi aftalte at han skulle overføre pengene,men manden ville betale over paypal,derefter fik jeg et falskt brev fra paypal,som han selv havde sendt at pengene var gået ind på kontoen,men da jeg kontrolerede min konto var der ingen penge sat ind.Der gik et par dage hvor han skrev flere gange at jeg skulle sende telefonen,jeg svarede at det ville jeg når pengene var gået ind,de kom aldrig. I dag fik jeg en trussels mail,det var et slaks brev han selv har konstrueret,med FBI hvor der var billeder af en anholdelse med maskingevære osv,han truer min familie og mig. Nu har jeg kontaktet paypal,de vil gerne at jeg sender dem alle hans mails. Pas på derude,gå aldrig ind i noget med Nigeria,det er svindel og bedrageri.Hilsen Roland.

 9. Jeg har helt sikkert også været offer for scam, idet jeg blev kontaket af en pige ved navn Opeyemi Temidayo i midten af marts 2012, og hun var nurse for Keal Foundation i Lagos. Senere – omkring maj måned – skrev hun, at hendes far var død (hun havde aldrig selv mødt ham, og hendes mor var blevet gravid ved en kort affære, og at familien, der er af spansk oprindelse ville ikke acceptere ham, som Opeyemi mor’s mand) og en barristder David Kasper havde fundet hende efter flere års søgen. Vi havde skrevet sammen i 5 måned, og havde egentlig aftalt at skulle mødes i Tyskland, hvor jeg var på besøg for nylig, men hun dukkede aldrig op. Samme morgen var hun involveret i en meget alvorlig ulykke på vej til lufthavnen, og hun var blevet bragt til First Faith Hospital i Lagos, med meget svære kvæstelser. Senere har en Dr. Samuel Adebayo, bl.a. skrevet at hun har brækket sin nakke, arme og ben. Hun skal nu være igennem den 1. operation, og samler nu kræfter til hun er rask nok til de næste. Ifølge lægen skulle taxichaufføren, være død på hospitalet efter sine kvæstelser. Hvad der er sket med den der førte en truck ved ulykken, ved jeg intet om. I den periode hun nu har ligget på hospitalet, har jeg fået mails fra en anden, der havde tilrettet hendes mail-adresse, og hun udgav sig for at være Opeyemi Temidayo, og skulle bruge 1.000 USD til at komme sig. Jeg bad om billeder, og fik 2 af den samme pige, som jeg havde billeder af selv. Jeg havde faktisk selv det ene i forvejen. Her til morgen fik jeg så et billede af den person, som ligger på hospitalet, og billedet skal ifølge Dr. Samuel Adebayo være taget af politiet, lige efter hendes ankonst til hospitalet. Hun ligger med halskrave på, lukkede øjne og mund. Det er svært helt at sammenligne, men jeg synes på trods heraf, at hun ikke helt har de samme ansigtstræk som, den pige jeg kender fra mine billeder. Her i weekenden har den “rigtige” Opeyemi Temidayo skrevet et antal gange til mig, fra samme mail-adresse, som den hvor jeg har modtaget alle mine oprindelige mails fra. Hun har været så ked af det, og jeg har spurgt om hun ikke selv kunne få taget et billede til mig, men det har jeg endnu ikke fået fra hende. Iøvrigt måtte jeg ikke for Dr. Samuel fortælle, at han havde sendt billedet, idet hun ikke ville have, at jeg så hende, i denne situation med hendes skrammer og tilstand. Nu hedder det sig at barrister David Kasper kommer på besøg i eftermiddag, efter han er kommnet hjem fra forretningsrejse til Sydafrika i sidste uge. Jeg har ikke kunnet få officielle domumenter fra hospitalet, og mine forsøg på at få indsigt og afklaring har ikke ført til andet end, at jeg nu er helt sikker på, at nogele har tørret mig i r….. Men jeg begyndte så at undersøge om jeg kunne finde ud af hvem kvinden på mine billeder er eller var. Det fandt jeg frem til p g a noget tekst på hendes undertøj, som jeg havde spurgt Opeyemi, hvor det stammede fra. Hun sagde, at det var noget skrift som kom fra hendes vens kamera. Når jeg tidligere havde undret mig over, om hun selv havde taget alle sine billeder, fik jeg svaret – ja, og at hun kun tog billeder af sig selv bl.a. i meget intime billeder – kun selv og kun til mig. Nå nu fandt jeg så en hjemmeside, og ved at gennemse, hvilke modeller, der havde været på forsiden at dette magasin, fandt jeg så min udkårne. Jeg må sige, at jeg blev overrasket men også til dels lidt “stolt”, at jeg var kæreste med en så kendt person i hele verden. Dog ikke tidligere for mig! Det var og er selveste pornestjerne Raven Riley. Hun bliver brugt af mange, der udgiver sig ved de disse scams. Jeg var således nødt til at købe mig et 30 dages abonnement til Raven Riley’s hjemmeside, og jeg må sige, at disse personer gør sig store anstrngelser og umage. Her fandt jeg under “Pictures”, mange af de fotos som min kæreste og elskede, havde sendt mig i månders forløb. Dog var det mest de intime billeder jeg kunne finde her, men også mere almindelige af slagsen. Jeg har sågar fået billeder, hvor Opeyemi fremstår med og i situationer med andre personer, som jeg selv kan tage til familiealbummet. Det siges, at de også benytter sig af modelfotos. Når jeg ser på alle de billeder, som jeg har modtget af miss Opeyemi Temidayo, så virker det som billeder, af den samme person, og jeg fik mere og mere navnlig billeder om søndagen, og frem til vores forventede møde, blev de mere og mere intime. Jeg må sige, at det er svært at komme over, og når jeg med smil i sindet tænker, Raven Riley, sikken dejlig tøs. Bare det var sandt og ikke et svindedlnummer. Men Raven Riley møder jeg aldrig selvom, jeg meget gerne ville. Jeg er glad for på denne måde, at ahve delt min oplevelse med andre, og håber, at det kan hjælpe andre end mig selv.

 10. Og så også lige en advarsel mod udenlandske piger på facebook. Et aktuelt eksempel er en “pige” ved navn TESSY LORA ONIS.
  På facebook havde hun masser af smukke billeder af sig selv (eller en anden?!).
  Hun er 28, amerikansk statsborger men bosat i Athen. Hun kan ikke komme ud af landet, da hendes visum er udløbet, så hun skal bruge ca. 60 euro pr. dag, der er gået, siden hendes visum udløb. Hun ville have mig til at sende omkring 1700 euro, så hun kunne betale “immigrations-fee” og komme til Danmark.
  Og når hun først var kommet herop, kunne vi sammen hente hendes afdøde fars arv på 2 mio euro…i Bruxelles…!
  Nu er hun så forsvundet, da jeg har forklaret, at jeg ingen penge har…

 11. super dejligt med denne side.. Jeg har selv modtaget følgende henvendelse efter kort tid på DBA.

  Hej igen,
  jeg ønsker at købe denne vare til min dejlige barnebarn, og jeg vil have dig til at sende det direkte til min barnebarn i Nigeria. Jeg er i øjeblikket på et krydstogt med min familie og venner, så jeg vil ikke være i stand til at sende det mig selv.

  Jeg vil betale for varen via bankoverførsel sin hurtigere og pålidelig Jeg vil betale for portoen. Jeg har talt med Post Danmark og det element kan sendes til Nigeria, så Jeg ønsker, at denne post skal sendes via Post Danmark og jeg vil være ansvarlig for porto gebyr og forsendelse.

  Jeg ønsker at foretage betalingen nu, så husk at komme tilbage til mig med det samme. jeg håber du kan hjælpe mig ud. Jeg skal bruge nedenstående oplysninger for at fortsætte med betalingen.

  1. Bankoplysninger ………..2. Porto ………. 3. Produkt + Porto ………..

  Mvh
  Kristine Hansen

  Den var heldigvis luret med det samme, men for at sikre mig at det var svindel fandt jeg denne side frem 🙂 –

  En anden ting er at vedkommende der svarede mig nok ikke har vidst hvad jeg solgte eftersom det var et gavekort til thiele… hahahaha

 12. @Tont: Jeg synes, det er rigtig sjovt. Tak fordi du delte. Måske er det originale brev mere end 10 år gammelt, ellers må man jo sige, at det ikke er så mærkeligt at kvinden ikke kan finde arbejde indenfor sit fag, når hun prøver ‘Internet communication’ for første gang i 2012. Hendes beskrivelse af sin hjemegn er rørende, man får da helt lyst til at holde ferie i Irkutsk !

 13. Se hvad jeg lige har fået, og der følger et par billeder af en rigtig lækker pige med.. 😉

  “Hello, my new friend.
  Thank you for what you have not disregarded my letter. Frankly, I’m a
  bit worried and thought that you do not answer. But now I see your
  answer and a smile on my face. I am glad that we can know each other
  closer. Previously, I’ve never been familiar with the Internet.
  Therefore, our acquaintance for me – this is the first Internet
  communication. In order for our relationship to continue, I would like
  to tell you more about my story. As you already know, my name is
  Mariya. I was born on 10 October 1982. Now I am 29 years old. My
  height is 1.70 cm, my weight – 55 kg. I live with my dad and mom. I
  have no brothers and sisters. I was born in one of the most
  interesting countries in the world under the name of Russia. Russia –
  a country with great history, with its own traditions and customs,
  which were created over the centuries and are to this day. Russia a
  great country where a lot of lakes, rivers, mountains and beautiful
  nature. I believe that the main component of Russia are the people who
  live here. I live in the city of Tulun Irkutsk region, I do not know
  whether you heard about my city and where it is, but I’ll try you
  explain a little bit. My town is about 5500 kilometers from Moscow.
  I’ve lived here all my life. I love my city. It is very beautiful but
  cold in winter. But I’m used to the cold. If you want to know a little
  more I’ll tell you that later. I want to tell you a little about my
  parents. My dad, his name is Alexey, driving a truck. Pope carries
  food to shopping in our city. My dad likes the work he performs.
  Earlier, when I was little, I often rode along with my dad at work
  car. I really liked the look of the car window. Of course, I can not
  tell you about my favorite mom. My mother Valentina works as a
  doctor-therapist. The work of my mom’s a very demanding and difficult,
  because of my mom’s health depends largely on the people. I love and
  respect my parents. As a child, I, like all children attend school. I
  really liked the school because I could learn something new. I
  graduated 11 classes with honors, receiving a gold medal for academic
  success. After school, I went to university on a specialty
  “accountant”. The University is a very exciting time in everyone’s
  life. At university I learned a lot of friends, has mastered the
  skills of my work. I tried very hard study, because the parents have
  raised me, and I could not disappoint them. After graduating from
  university, I was faced with looking for work. It turns out that it is
  very difficult to find work for young people in our country. At first,
  I worked very is not their specialty, which has received. I worked as
  a salesman in a grocery store. But recently opened not a large
  organization for the sale of household appliances, where I am now
  working as deputy chief accountant. I enjoy my job. I try to give all
  the best to the maximum. My friend, you must think, why am I writing
  to you because I have everything good in life? In my life there is
  very Chief of happiness – I have no love! I’m looking for the man who
  could truly love and respect me. I want to find a man who can trust in
  all things. I want to find the person with whom I can share the joy
  and sorrow. I want to find their second half of the soul, the other
  piece, which I so much is not enough! A friend of mine, maybe it was
  you? Please tell me a story about you. Do you work? How is your life?
  What do you like to do? I am very interested to know you. I am very
  interested in Internet communication, as it is to me the first time. I
  look forward to your new email to me.
  Your new friend, Mariya.”

  Det må være et af de dårligste skrevet breve jeg nogensinde har fået!

 14. Svindlerne går nye veje: Kl. 01.40 en nat får jeg en sms om, at mit mobilnr. har vundet 850.000,- UK Pounds efterfulgt af et link. Afsenderen hedder GlobalNet. Så spekulerer jeg jo lidt på, hvor de mon høster telefonnumre.På facebook, måske ? Så nu har jeg skjult mit tlf. nr. på fb, men det er nok allerede for sent.

 15. Hej

  Jeg har igennem den sidste måned haft en korrepsondance med en fyr der kalder sig Jason Hooker. Han udgiver sig for at være advokat for en nu afdød enke efter en embedsmand på Fiji. Jeg skriver ‘nu afdød’ fordi enken døde i sidste uge. Denne Jason Hooker giver sig ud for at være et kristent menneske der skal formidle enkens arv til en der vil oprette en fond der kan hjælpe nødlidende i verden. Jeg har foruden diverse dokumenter der ser meget autoriserede ud, fået en 8 sider lang plan som skal ligge til grund for oprettelse af fonden i Danmark. Jeg er til daglig ansat i en stilling i IT-branchen og valgte som flere af ovenstående skribenter at forsøge at spilde svindlernes tid, da jeg aldrig har været i tvivl om at det handler om Nigeria-brev. Nu er jeg nået til at skulle indsende bankoplysninger sammen med en kopi af mit pas….og her stopper festen. Jeg har skrevet til både Jason Hooker og banken som fremsender de officielle papirer (UBA group) at jeg har indgivet sagen til politiet og at jeg har afsløret dokumenterne som falske. Det første passer ikke, det andet er rigtig nok, for hvis man forstørrer en scanning af et af dokumenterne, kan man tydeligt se at der er ændret i teksten og skrifttypen er en anden. Ydermere har jeg tilføjet at hvis jeg skulle tage fejl og der virkelig er tale om en arv på 28,3 mill. US$ er de velkomne til at sende en check, så skal jeg nok dele ud til de fattige i verden. Tro mig…det gør jeg gerne (de 15% skulle jeg i øvrigt beholde og resten til fonden), men jeg forventer ikke at der dumper en check ind i postkassen. God dag til alle og pas på svindlerne.

 16. Jeg har efterhånden fået rigtigt mange af de falske mails. Mange gange har jeg også selv taget kontakt via dba.dk og andre sider, hvor jeg finder et tilbud der er for godt til at være sandt.

  Jeg kører så linen ud ved at spille med på den og være rigtig interresseret, der går typisk 1-2 måneder hvor jeg kommer med undskyldinger fx at jeg har sendt pengene osv.

  Det er det hele værd at se dem så frustrerede, da de indser at de har spildt tiden ingenting, det ender så med at jeg truer dem på livet og siger at min “organisation” har sporet dem og at vi kommer for at straffe dem! haha

  Det er 2 måneders spildt arbejde for dem, mens jeg nyder at de selv bliver snydt, samt de får en ordenlig forskrækkelse med truslerne.

  Man kan altid se om noget er falsk! Hvis handlen sker i udlandet så er der 95% chance for at den er falsk. Gid vi kunne fange nogle én dag, for jeg vil gerne se hvordan “sådan nogle” ser ud!

 17. Ja Bente, han er vist desperat 😉 – hvor er det godt at vi ved hvad vi IKKE skal gøre! 🙂

  Samme aften som jeg skrev på denne side, sendte jeg en email til Hr. Williams, for at lade ham tro at jeg var med på legen.. Jeg fik dette svar:

  Dear Ester Bjerregaard,
  thank you very much for your response to my letter to you. Like I told you in my letter, I was given your details by a colleague who had worked with the Danish Chamber Of Commerce. Before we proceed and I send more infomation to you, it is important that we have one to one conversation. So I will answer most of you questions and make the process clear to you. You can call me on my private line 00447778939700 or you can provde a secure phone number which I can reach you on.

  For us to succeed in this transaction, it is important that you keep this confidential.
  Looking forward to hear from you soon.

  Regards,
  Mr. Williams.

  Jeg svarede ikke på hans email, så 2 dage efter fik jeg endnu en email fra ham:

  Dear Ester Bjerregaard,
  hope this email will find you well.

  Since my last email to you, I have not heard from you. Please get back to me with your phone number so I will explain the process of the transaction to you and answer most of your questions.
  Hope to hear to hear from you.

  Regards,
  Mr. Williams.

  Jeg svarede heller ikke på denne email, og har ikke hørt fra ham i en måned nu.

  I stedet har jeg modtaget en email fra Miss. Miriam Lorna Laboso, fra Kenya, hvis far døde i en flystyrt. Og en masse andet bla-bla-bla. Heldigvis har jeg brugt min gamle mailadresse, som jeg næsten aldrig bruger 🙂

 18. Jeg har også fået en mail fra en kvinde,der hævder er
  i en flygtningelejr, og at hendes far tidligere oberst
  og assistent for en vej minister, har en formue på 3.8 mil. euro. jeg for en mail Royal Bank of Scotland, om at jeg er Beneficiary til denne formue. jeg skal så sende ca. 300 euro til en sagfører i Senegal som skal fremskaffe dødsattest m.v. for At National Bank of England vil transfer de penge til min konto
  Med venlig hilsen
  Finn Christensen

 19. Hej Ester,
  Jeg har modtaget samme type brev i dag, fra samme Chris Williams! Dog var penge summen på US$ 8,2 millioner og jeg ville få 35%. Så han er vist ved at blive desperat efter nogle der bider på krogen, så mange penge og procenter han lover nu! Ha ha ha!

 20. Hej. Og tak for denne side!
  Jeg har modtaget et brev for 2 dage siden (med rigtigt frimærke på fra Englnad) fra en Mr. Chris Williams. Brevet er skrevet på engelsk. Han er ekstern revisor i det “førhenværende” Anglo Irish Bank. Han og en kollega har opdaget nogle konti som ikke er rørt i 17 år. De tilhørte en dansk investor, som døde engang i 1992 og som åbenbart ikke har nogen pårørende. Men jeg har samme efternavn som afdøde… Der er en samlet sum på US3.9 millioner, som jeg vil få 25 % af for at samarbejde med dem.
  Han beder mig om at kontakte ham på hans private email: chris.williams02@post.com
  HA HA HA HA HA HA

 21. Ja han gør, jeg er glad for at jeg søgte efter ham på nettet og fandt dig, fordi det hele virkede lidt underligt, han har dog ikke spurgt mig efter penge endnu, men alt hvad du skriver passer så meget på ham.. jeg har så aldrig givet ham min email, men jeg skriver til ham idag, at han skal ikke prøve at kontakte mig igen,da jeg ved det er et fupnummer, og at jeg vil advare alle mine venner, så han kan lige så godt droppe sine numre..

 22. Hej louise ja han skrive at hans kone døde af kræft.han sende kærligheds hele tiden gøre han det også til dig.tror vi skal trætte ham.som igår sende han mail,at han ikke har spiste i flere dage om jeg vil sende penge til ham.tusind tak for din info.:-)

 23. Okay, jeg er ikke noget så langt i besked udvekslingerne med ham, han bad mig skrive til hans mail, men har skrevet til hans facebook, men skriver aldrig mere til ham 🙂 skrev han også til dig at hans kone var død af kræft?

 24. Ville bare sige tusind tak til Maria Samuelsen, da den samme person skriver til mig (Alexander Karl) dejligt for den info, jeg virkede godt nok lidt skeptisk over hans beskeder og det er der jo en grund til 🙂

 25. jeg skive samme en alexander karl som han påstår at han arbejde i Negiria med Analyst/pipeline drilling.der vil kom en check fra england som jeg skal hæve og lægge det på min konto.og skal sende til ham fra min konto.der blive jeg mistænksom.lover når han er færdig med arbejde vil han kom til dk.fandt ud af senere i google picture images,at han slet hedder alexander karl men hed jeef osman som bor i usa.

 26. Rigtig god side –

  Jeg har i dag modtaget en lignende mail fra en Dr. Andrey Penna. Den var fanget i mit spamfilter. Jeg ved ikke om du vil have den med i dine advarsler.

  Med venlig hilsen
  Rikke Bendtsen

  1. Tak, Rikke. Og tak for tilbuddet med at sende mailen fra Andrey Penna, men det behøver du ikke. Princippet er jo langt hen ad vejen det samme i mailene, og jeg har allerede en del eksempler liggende.

 27. Christian. Jeg synes, du skal more dig over den sjove google-oversættelse og så ellers sende kopi til dba. Du kan også hygge dig med at bede om barnebarnets adresse og telefonnummer og så se, hvad der sker ….

 28. Jeg har en sølv kæde samt ur til salg på dba. Får pludselig mail fra en potentiel køber igennem DBA´s system. Mailen lyder sådan:

  En bruger har sendt dig en besked via DBA’s e-mailsystem.

  Besked:
  e-mail mig for betaling

  Brugerens kontaktoplysninger:
  Navn: vivi
  Telefonnummer:
  Mail: vivihansen111@yahoo.dk

  Jeg svarer tilbage således:

  Hej vivi 🙂

  Du skriver at jeg skal email dig ang betaling, hvordan skal det forståes ?
  Mvh Christian. .

  I dag 3/2-12 kl 06.10 modtager jeg så denne mail og den er meget suspekt mener jeg!

  Hej ven, jeg virkelig sætter pris på din mail, jeg ønsker at købe denne post for mit barnebarn, og jeg vil have dig til at fragte denne post direkte til mit barnebarn, der er i øjeblikket på et projekt i Nigeria mit barnebarn har brug for en telefon udskiftning. Jeg er en amerikansk statsborger, men jeg er i øjeblikket i Belarus for en virksomhed formål. Min ven fortalte mig om dba.dk, at de sælger i billigere rente og skib i hele verden, så jeg vil gøre betaling via bankoverførsel. Alt, hvad jeg har brug for nu, er disse oplysninger til at sætte mig gøre overførslen her til morgen til din konto. Jeg vil virkelig sætte pris på det, hvis du kan sende gaven til mit barnebarn via Post Danmark.

  1. Bank oplysninger …
  2. porto omkostninger til Nigeria er 265 kr. ….
  3. hvad vil de samlede omkostninger? …

  Jeg afventer Deres presserende svar.
  Vivi Hansen

  Har i oplevet lign. og hvad er min pligt som borger – Skal det anmeldes ? Hvis ! Hvor skal det så anmeldes til ?

  1. Hej Christian
   Der er ingen tvivl om at der er tale om et svindelforsøg, så det bedste du kan gøre er at slette mailene og ikke foretage dig mere. Det vil ikke føre til noget at melde det til politiet, da de ikke bruger tid på den slags – der er simpelthen for meget af det. Den bedste måde at komme det til livs på er ikke at hoppe på svindelnummeret.

 29. Jeg har et par støvler til salg på Gul og Gratis og blev i går kontaktet af en person, der skrev, at han accepterede prisen på støvlerne. Videre skrev han i en meget kommanderende tone og på meget dårligt dansk, at jeg skulle sende ham en email. Jeg fattede ikke mistanke og skrev til ham. Han skrev, efter et par mails frem og tilbage om antallet jeg solgt, at han ville betale 700 kr for mine støvler(prisen for disse var 400 kr) og ville have at jeg opgav min Paypalkonto. Jeg spurgte, hvorfor han ville overføre så mange penge og hvor de skulle sendes til. Det første svarede han på, men ikke det sidste. På det tidspunkt fandt jeg ud af, at der var noget lusk med i det. Nu er mit spørgsmål- skal jeg lukke min private emailkonto, nu jeg har sendt mails til ham fra den?

 30. Hvis nogen endelig sender penge til disse personer, og ikke forstår/tror på at det er falsk, fortjener at få taget Deres penge.

 31. Til Sanne – Det er meget svært at gennemskue, hvordan din konto evt. vil kunne misbruges. Men: Når du sælger på dba, qxl el.lign. og vil modtage betaling ved bankoverførsel, er det klogt at oprette en særlig konto til formålet, så du ikke kommer til at udlevere dit daglige kontonummer til ukendte personer. Den særlige konto tømmer du så løbende, så der ikke er noget at stjæle …..

 32. Jeg har sat en computer til salg på Dba og modtager kun en dag efter annoncen er offentliggjort, en e-mail fra “Tricia David”, der skriver hun er interesseret i min vare.
  Jeg sender hende en mail hvori jeg beder hende stille mig eventuelle spørgsmål vedr. computeren. I næste mail kommer den så:
  Hun er amerikansk statsborger men er i øjeblikket i Belarus for erhvervsformål. Hendes datter er i Nigeria og har snart fødselsdag. Computeren ønsker hun at jeg skal sende til Nigeria via Post Danmark og beder mig om at sende hende mine bankoplysninger samt transportomkostninger hurtigst muligt således jeg kan sende computeren så hendes datter får den på sin fødselsdag.
  Disse e-mails florerer lige nu meget på dba, så pas på hvis du sælger/køber varer.

 33. Hej.
  Jeg tror jeg har med en svindler at gøre. Han kalder sig Jeffry schaefer.Han skriver en hel masse kærlige ord og til at starte med skulle han til London for at lave et projekt og så ville han komme til danmark bagefter.Han ringede oven i købet et par gange til mig for at fortælle at han elskede mig(Fandt mit nummer på facebook)Lige meget hvilke oplysninger jeg spurgte efter, så blev de aldrig rigtig besvaret. Efter han kom til “London” havde han pludselig ikke nok penge til sit projekt og presser på for at jeg skal hjælpe ham, han vil endda have jeg skal sælge min bil selvom jeg derved ikke kan komme på arbejde. Jeg vil naturligvis ikke give ham nogle penge. Men kører da med på “legen” for at se om det ikke stopper.

 34. Hvis svindlerne kan fornemme at de er blevet opdaget, så trækker de nummeret ud. Indtil vi bliver overbevist om at det er sandt. Og i sidste ende så kræver de penge.

  De kan endda sende dokumenter/kvittering på at pengene er sendt og et kurer virksomhed har pengene. Men der er intet, eller er kufferten tom. Men på den måde, overbeviser de os om at der er en kuffert, og vi betaler.

  Min ide er at vi skal køre den trætte og bruge deres tid. Vi skal bare spille med og kører den ud. Men selvfølgelig ikke sende nogle bankoplysninger eller penge.

  På den måde bliver de trætte og arbejder gratis

 35. Hej.

  Jeg har fået en mail fra Sussan Khafer, som jeg til sidst fandt ud af er en svindler. Jeg havde flyttet mailen fra uønsket post til indbakke og åbnet mailen. Sker der noget, hvis jeg har gjort det? Jeg har ikke svaret mailen og slettede det først efter mere end 10 dage.

 36. Svindlerne er nu gået et skridt videre, hvor det fulde billede ikke er klarlagt.

  Jeg har en bolig til salg, og fik en henvendelse fra en person som kaldte sig Edward Allen. Den første mail var på dansk. Dernæst blev der skiftet til engelsk, og manden gav udtryk for at ville købe min bolig, men grundet af at han var USMC udstationeret i Irak, kunne han kun købe kontant.
  Desuden havde han et ton af spørgsmål om boligen, informationer der allerede var tilgængeligt for ham fra dba.dk som kontakten oprindeligt kom fra.

  Jeg prøvede at køre nummeret lidt længere ud, ved at skrive jeg skulle bruge et juridisk bindende tilbud, og betaling kun kunne ske via bank eller bankudstedte checks, og alligevel vender de tilbage interesseret og insisterer på at de kan sende penge via kurér.

  Der meldes desuden at de ikke kan komme nu og ordne papirene, men skal udstationeres i Danmark og kan komme senere.

  Indtil videre har de ikke opkrævet nogen penge eller anden økonomisk støtte, derfor ved jeg ikke hvor langt og formålet med denne slags svindler er, men det kan være de forsøger at narre et form for skøde ud af folk. Dog undrer det mig at de er villige til at sende penge med det samme.

 37. Nogen der har hørt on en mand ved navn : Franklyn Allen Jonson El. Frank Johnson ?
  Tilsyneladende en forretningsmand der pt ikke kan komme hjem fra Ghana.

 38. Pas på ,,,de er alle vegne,,På Facebook på Badoo,,,men de er lidt tåbelige ,de skriver alle det samme,,næsetn ordret…de er i den Amerikanske hær,,er enebarn af afdøde forældre,,har en søn på mellem 13-14 år,,tror på Gud,,synger i bilen, er meget venlige er fraskilte,,så vær forsigtig hvis I løber ind i breve af den ordlyd,,,,,

 39. Så jeg jeg modtaget en “Nigeria” SMS (godt nok afsendt fra Ghana) om at jeg har vundet 354,000£ ‘in an ongoing nokia promo’.
  Det har jeg godt nok første gang jeg har set at SMS også bruges til den slags fup.

 40. Det fortsætter mere og mere med den mand der kalder sig Kevin Jeffery. Det er helt sikkert nu at det hører ind under Nigeria breve,,så pas på ham. Han er på facebook og han går mest efter ældre damer. Han er først I Californien, men skal så til Nigeria for at arbejde. Han har masser af penge, siger han og vil gerne give dig penge og alting bare du vil hjælpe ham. Hvad jeg ikke forstår er hvordan 1: han kan være på facebook når jeg har anmeldt ham som svindler 2: han har meldt ud at han har arbejdet for Marines som er en Amerikansk organisation for amerikanske soldater.Hvordan kan han det uden det bliver opdaget.
  Pas på ham , han er en svindler af rang.
  Jeg vil gerne være med til at afsløre ham.
  Han har et dejligt billede på sin profil hvor han står med en lille Shih-Tzu,,det var det jeg faldt på. Jeg har selv en lille Shih-Tzu,

 41. Pas på en mand som udgiver sig for at være Kevin Jeffery fra Californien. Han er på facebook, og har mail-adresse kevinjeffery@yahoo.com. han siger han skal til Nigeris for at arbejde, men pludselig mangler han penge, han har Mastercard men kan ikke bruge det i Nigeria. Jeg har anmeldt ham som “snyder” på facebook, men han er dukket op igen, under navnet Kevin Jeffery, før var det Kevin Jeff. Han er marineengineer siger han. han har billede på facebook hvor han står med en lille hund.

 42. Hvis det lykkes for dem der afsender Nigeria breve på MSN Hotmail, at medsende Trojanske heste, som de kan på Facebook (som også både oplyser folks e-mail adresse, og har et svagt spamfilter), bliver det mere alvorligt. De er usynlige, og hvis det er ny hest, genkender computeren den ikke, og de kan dermed få fat i folks bankoplysninger.

 43. Jeg har to e-mail adresser, En hos TDC, og en Microsoft MSN Hotmail. Det mærkelige er, at hos TDC er der aldrig Nigeria breve, mens at MSN Hotmail ofte får Nigeria breve. Hvad kan det skyldes? Har TDC et bedre smamfilter end Microsoft MSN?
  Selvom de ‘kun’ havner i Uønsket post er det stadig irriterende. Det hjælper ikke at blokere deres e-mail adresse, de sender den bare igen med en ny e-mail-adresse. På Facebook kan de endda sende en trojansk hest med. Det kan de måske også på MSN Hotmail.

  1. Jeg vil tro forskelle i spamfiltrene kan være en del af forklaringen, men derudover tror jeg hotmail er mere udsat for den slags spamangreb end TDC er. Nigeriabreve vil nok typisk hver gang blive sendt fra en ny e-mail adresse, så derfor har du ret i, at det ikke hjælper meget at blokere for den specifikke afsender. Det bedste forsvar lige her og nu er ikke at hoppe på den slags svindelmails, men bare slette dem.

 44. Åhh, alene sproget i ovnstående eksempel!! Hvem tør dog stole på nogen, som hverken ulejliger sig med at lære målgruppens sprog, eller har tilstrækkelig selverkendelse til at lade være med at prøve?

  Har netop modtaget en mail fra “linna” , som fortæller om “min” milliongevinst i et australsk lotteri og vil have både kontaktoplysninger og detaljer om alder, køn, beskæftigelse og årlig indkomst. Det er næsten synd for afsenderen, at vedkommende ikke selv kan se, hvor han/hun er til grin!

 45. I løbet af de to uger er jeg næsten blevet bombarderet af nogen, der udgiver sig at være mr. Tugwell- meget sigende efternavn efter hånden.
  Her kommer teksten:

  Fra John Tugwell.
  Privat Tele: #: +447035919342
  Mobil: # +447035942888

  Hvordan har du det i dag, og din familie? Jeg håber alt er godt, venligt opmærksom og forstå mit mål at formidle dig i dag, gennem dette brev, mit navn er John Tugwell, Nat West Bancorp’s præsident, administrerende direktør og bestyrelsesformand – Nota Bene, har jeg besluttet at søge et fortroligt samarbejde -operation med dig i gennemførelsen af den aftale, der er beskrevet her-under for vores både gensidig gavn og håber, du vil beholde den en top hemmelig på grund af arten af den transaktion, I løbet af vores bank år revision, opdagede jeg en uafhentede / forladte fond, summen af £ 15.000,000.00 GBP (femten millioner britiske pund sterling) i en konto, der tilhører en af vores udenlandske kunder (Late Mr. Terry Ryan), en amerikaner, der desværre mistet sit liv og familie, i flystyrt af Alaska Airlines Flight 261, der styrtede ned på 31 januar, 2000.

  Nu er vores bank har ventet på nogen af de pårørende til at komme op til kravet, men ingen har gjort det. Jeg personligt har tabt sagen med at finde nogen af de pårørende i 4 år nu, jeg oprigtigt søger dit samtykke til at præsentere dig som pårørende / Vil modtageren til den afdøde, således at udbyttet af denne konto værdiansættes til (GBP £ 15 millioner engelske pounds Sterling) kan udbetales til dig, som vi vil få del i disse procenter ratio, 60% til mig og 40% til dig.

  Alt, hvad jeg kræver af dig, er din oprigtigt samarbejde, tillid og største fortrolighed, således at vi gennemføre denne transaktion med succes. Jeg kan forsikre Dem om, at denne transaktion vil blive gennemført i henhold til en lovlig ordning, der vil beskytte dig mod enhver overtrædelse af loven, både i dit land, og her i London, når fonden er overført til din bankkonto. Efter din behandling og accept af dette tilbud, skal du omgående skride og sende den til mig følgende oplysninger.

  1. Dit fulde navn,
  2. Din Kontakt Adresse
  3. Din direkte Mobile
  4. Telefonnummer

  Denne information vil gøre det muligt for mig at uploade dine data i vores bank-database til at afspejle i banken nettet system, som du er opkaldt pårørende / vil modtageren af denne fond, og jeg vil guide dig om, hvordan en åben kommunikation med banken og foretage de krav om videregivelse af fonden for dig, bedes du bemærke, at vi har nogle dage til at udføre denne aftale, din slags hurtig reaktion via min personlige email johntungwell-11@live.com vil være højt værdsat.

  Takke Dem forud for dit hurtige svar.

  Hilsen,
  Mr. John Tugwell
  Bestyrelsesformand og administrerende direktør
  Nat West Bank

 46. Det er jeg desværre bange for, at der er nogen der gør. Der er alt for mange, der håber på en nem måde at komme til penge på, og så glemmer de den kritiske sans. Politiet får af og til anmeldelser fra danskere, der er blevet franarret mange penge netop efter at have svaret på sådanne breve.

 47. Jeg har lige modtaget en Nigeria-mail fra “John Tugwell
  Bestyrelsesformand og administrerende direktør
  NatWest Bank “. En rigmand er styrtet ned i Alaska og har ingen efterladte. Han vil gerne dele den afdødes 15 mill Britiske Pund Sterling med mig..!!
  Man må sige at han har en god fantasi. Der kan da ikke være nogen mennesker der er ved sine fulde fem, der tror på sådan en smøre…..

 48. Jeg har lige modtaget et Nigeriabrev. Afsenderen var fra Hong Kong og skulle netop bruge min hjælp til, at overføre en temmelig stor sum penge på flere millioner. “Vi skulle dele fortjenesten” hed det i brevet. Med det samme blev jeg klar over, at der var noget galt, det lugtede langt væk af svindel så jeg slettede mailen. Ikke mere fup til mig.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

​.