Hvor hurtigt skal jeg klage til banken, hvis der er hævet penge uden min godkendelse?

How Can We Help?
< Tilbage til oversigt
Du er her:
Print

Hvis du opdager, at der er blevet hævet penge på din bankkonto, som du ikke kender noget til, skal du hurtigst muligt kontakte din bank, helst på skrift, så du kan bevise, at du har kontaktet banken.

Der er to frister, du skal være opmærksom på.

For det første er der en ultimativ frist på 13 måneder. Har du ikke klaget senest 13 måneder efter at beløbet er hævet på din konto, er det for sent at klage. Dette følger af betalingslovens § 97, stk. 1.

Derudover er der en relativ frist i den forstand at du inden for fristen på de 13 måneder også skal klage “snarest muligt” efter at du har opdaget, at der er hævet penge uden dit samtykke.

I forhold til denne relative frist har bankerne siden 2014 haft en aftale med Forbrugerombudsmanden om, at kravet om at klage “snarest muligt” i hvert fald er opfyldt, hvis du klager senest 14 dage efter, at du rent faktisk fandt ud af, at der var hævet penge uden din tilladelse.

Et par eksempler på ovennævnte:

  1. Hvis der bliver hævet 1.000 kr. på din konto den 1. januar 2017, og du opdager det den 1. februar 2017, skal du altså klage hurtigst muligt efter 1. februar 2017. Så må du ikke blot vente et halvt år eller mere, inden du kontakter banken
  2. Opdager du i eksempel 1 først den 1. januar 2018, at de 1.000 kr. er hævet, skal du klage hurtigst muligt efter denne dato, og senest den 1. februar 2018, da 13 måneders fristen udløber her

Hvis du oplever, at banken afviser dig, fordi banken siger, du burde have opdaget det tidligere, skal du ikke acceptere dette. Det afgørende for, om du kan klage, er som nævnt, om du klager snarest muligt efter, at du rent faktisk har fundet ud af at pengene ikke er hævet med din tilladelse og inden for fristen på de 13 måneder.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}