17. juni 2018

0 kommentarer

minutters læsetid

  • Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Er det virkelig gratis at købe på kredit hos Leasy?

Så reklamerer Leasy igen med, at du kan købe rentefrit over 36 måneder og i det hele taget helt uden omkostninger. Hvordan i alverden kan det være sandt, for er det ikke netop renterne, Leasy lever af?

Svaret er, at du i den grad betaler for at købe på kredit hos Leasy, selv om tallene på overfladen ser ud til at være rigtige, så det syner som om renten er på 0 %. Leasy har nemlig bare lagt renterne ind i den pris, de har prissat deres varer til.

Tag for eksempel en iPad Pro 64 GB wifi. Hos Leasy koster den 6.499 kr. Men Apples egen vejledende udsalgspris for selvsamme iPad er kun 5.599 kr. Altså 900 kr. mindre end hos Leasy. Hertil kommer, at du betaler 395 kr. for levering og installering. Reelt set er det også renter, da så godt som ingen andre opkræver leveringsomkostninger på et køb til flere tusinde kr., ligesom en iPad jo i bund og grund ikke skal installeres. Så reelt set betaler du faktisk 1.295 kr. ekstra for din iPad hos Leasy. Det vil sige, at du betaler 23 % oveni den pris, du skal give for den samme iPad hos Apple selv.

For at tage et andet eksempel, så giver du 9.894 kr. for en Samsung Galaxy S9 64 GB hos Leasy inklusiv levering og installering. Samsungs egen pris for samme telefon er 6.700 kr. En forskel på 3.194 kr., og dermed giver du 48 % mere for telefonen hos Leasy.

Godt ser det da ud i markedsføringen, og ulovligt er det nok egentlig heller ikke, men hvis du hopper på det lille stunt og tror, at det er gratis for dig at købe på kredit hos Leasy, så snyder du i hvert fald i den grad dig selv. Manden bag Leasy er ikke blevet en af Danmarks rigeste mænd ved at give tingene væk.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg