3. november 2008

1 kommentarer

minutters læsetid

Tro det eller lad være, men der er planer om, at denne skulptur skal være et nyt vartegn for København:

Køn er den ikke, men bliver den til noget, bliver den til gengæld stor. Stålskulpturen som går under navnet ”Store Robert” – opnævnt efter dens skaber, Robert Jacobsen – kommer til at veje 1.800 ton og strække sig 72,5 meter i vejret i havnen ud for Trekroner.

Tænk sig en gang, hvis det første de mange krydstogtturister, der kommer til København, skal se er en så rædsom bunke jern. Man kan levende forestille sig de turister, der så efterfølgende på en tur rundt i København kommer forbi ”Algemoserne”, tidligere kaldet ”Søerne”. Så er vi da sikre på, at de turister ikke kommer tilbage.

Nogle gange kunne man godt ønske sig, at der var lidt flere, der ikke pr. automatik synes noget er storslået og enestående, bare fordi det er skabt af en stor mand. Enhver der forholder sig lidt nøgternt til “Store Robert” vil jo nå frem til, at den er ganske smagløs. Det næste de så vil gøre er at tilgive Arne Jacobsen denne fejltagelse i stedet for at udstille den. Det ville være det anstændige at gøre, både i forhold til Arne Jacobsens eftermæle og i forhold til københavnerne.

Københavns Kommune har imidlertid sagt ja tak til vartegnet, og  det ser desværre ud til at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation bakker op om beslutningen.  Det er en ringe trøst, at der er tale om en gave, for tænk engang på, hvad de 200 millioner kr., som den kommer til at koste gavegiverne, kunne have været brugt på af mere nyttige formål.

Bliver “Store Robert” faktisk opført, kunne man i det minste overveje et mere passende navn som f.eks. “Skamstøtten”. Når nu skulpturen ikke i sig selv symboliserer noget, kunne man med dette navn da i det mindste symbolisere noget, nemlig den skam, ”skulpturen” ville bringe over både Arne Jacobsen og København.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

relaterede indlæg