Må webshoppen gemme mine kortoplysninger?

Hvad har du brug for hjælp til?
< Tilbage til oversigt
Du er her:
Print

Flere og flere steder på nettet kommer man i forbindelse med et køb ud for, at butikker og online tjenester ønsker at gemme ens kortoplysninger til næste gang, man eventuelt skal handle samme sted.

Det er ikke ulovligt, at virksomheder gemmer dine kortoplysninger til senere brug, hvis de blot får dit samtykke til det. Forbrugerombudsmanden har udarbejdet retningslinjer på området, og her stilles følgende krav til den erhvervsdrivende:

  • Kunden skal have givet samtykke
  • Vilkår og procedurer skal være betryggende og sikre kunden gennemsigtighed, kontrol og mulighed for at gøre indsigelse
  • Kunden skal kunne trække samtykket tilbage når som helst
  • Aftalen skal bekræftes og vilkår sendes til kunden på mail/sms/brev

Det er vigtigt, at det er et aktivt samtykke den erhvervsdrivende får fra dig, at det er dig selv, der tilvælger det ved at krydse et felt af eller lignende, efter at du er blevet ordentligt informeret om vilkårene.

En del tjenester på nettet benytter forhåndsafkrydsede felter og lignende til at få dit ”samtykke”, hvilket ikke er lovligt, ligesom det heller ikke er lovligt, hvis det kun fremgår af virksomhedens salgsbetingelser, da der i begge tilfælde er en stor risiko for, at man ikke opdager det.

Har du ikke givet dit samtykke, må den erhvervsdrivende ikke gemme dine kortoplysninger til senere brug.

 


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}